Κάπρι

Τι να δείτε

La Grotta Azzura
Η εντυπωσιακή Γαλάζια Σπηλιά έχει 50 μ. ύψος και 30 μ. πλάτος και φημίζεται για το βαθυγάλαζο χρώμα των νερών της, το οποίο οφείλεται στις αντανακλάσεις του ήλιου στα τοιχώματά της.
Faraglioni
Αυτοί οι βράχοι στη θάλασσα (λίγο έξω από τη Marina Piccola), το «Ποντικονήσι» του Κάπρι, προσφέρουν το φόντο για την κλασική φωτογραφία-καρτ ποστάλ. Η παραλία Faraglioni θεωρείται μία από τις καλύτερες του νησιού.
Anacapri
Στις πλαγιές του Monte Cappello (στα 500 μ. πάνω από τη θάλασσα), ανάμεσα σε ελιές και αμπέλια, με θαυμάσια θέα στο χωριό Capri. Θα έρθετε για να απολαύσετε τα θαυμάσια lido και να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο-θεσμός «Capri Palace Hotel» αλλά και τη Villa San Michele. Αν δεν αντέχετε την ανάβαση, πάρτε το τελεφερίκ από το Anacapri μέχρι το Monte Solaro και σε 12 λεπτά θα έχετε όλο το νησί στα πόδια σας.
Villa San Michele
Χτίστηκε στο Anacapri από τον Σουηδό συγγραφέα Άξελ Μούντε στα τέλη του 19ου αιώνα, στο χώρο όπου κάποτε υπήρχε μία από τις βίλες του Τιβέριου. Στοιχεία του ρωμαϊκού κτιρίου ενσωματώθηκαν στο αίθριο και στον υπέροχο κήπο με τη μοναδική θέα. Στο εσωτερικό του θα δείτε παραδοσιακά έπιπλα της περιοχής αλλά και σουηδικά καθώς κι εκατοντάδες αντικείμενα τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ό αιώνα (www.sanmichele.org).
Certosa di San Giacomo
Ένα μοναστήρι του 14ου αιώνα κοντά στο χωριό Capri. Στεγάζει ένα μουσείο με τα ρωμαϊκά αγάλματα που βρέθηκαν στο βυθό της Γαλάζιας Σπηλιάς το 1964 και μια βιβλιοθήκη, αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα έρθετε για να παρακολουθήσετε κάποιο κονσέρτο ή να χαλαρώσετε στους ολάνθιστους Giardini Augusto.
Villa Jovis
Η ηλικίας 2.000 ετών βίλα ανακαλύφθηκε μόλις το 18ο αιώνα. Το τεράστιο μουσείο απλώνεται σε μια έκταση 7.000 τ.μ., όπου βρίσκονται και πολλά ρωμαϊκά λουτρά. Η θέα στον κόλπο της Νάπολης είναι εκπληκτική.

Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ