Μουμπάι

Μουμπάι

Το οικονομικό κέντρο και ταυτόχρονα η fashion capital της Ινδίας είναι μια πόλη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, πολύχρωμη, έντονη, μυστηριώδης, που βρίσκεται σε διαρκή δημιουργικό αναβρασμό. Είναι τόσο γεμάτη από ζωή, που γίνεται ασφυκτική για τους πιο ευαίσθητους στα ζητήματα χώρου και ηρεμίας. Οι αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν την Ινδία εδώ βρίσκονται στον υπερθετικό. Στην καρδιά του Μουμπάι υπάρχει η πιο πυκνά δομημένη παραγκούπολη στον κόσμο: ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε 1,7 τ.χλμ.! Κι όμως το σκηνικό του «Slumdog Millionaire» ασκεί μια έντονη (νοσηρή;) γοητεία με τις απίστευτες εικόνες του.
Η αίσθηση αλλάζει δραματικά, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα στα εξτραβαγκάν showroom της Bandra. Στην πόλη υπάρχουν θαυμάσιες μικρές μπουτίκ νέων Ινδών σχεδιαστών, καθώς και πρωτοτυπίες, όπως το Mischief at Bandra που εκτελεί και χρέη μπαρ, με Bollywood μουσική εννοείται. Η πόλη είναι, όπως και να το δεις, ο παράδεισος του shopper, με πραγματικά κελεπούρια για όσους αντέχουν να τα ψάξουν.
Στριμωγμένη σε επτά νησάκια, που ενώθηκαν μεταξύ τους με γέφυρες και με την ξηρά, η πιο πλούσια πόλη της Ινδίας είναι trend setter σε ζητήματα παγκοσμιοποίησης, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Γεμάτη κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής, πολλά φρούρια, και θαυμάσιους ναούς, θα σας χαρίσει πρωτότυπες εμπειρίες. Να περπατήσετε τα παζάρια της, να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στην παραλιακή της, είτε βόρεια στο ελίτ προάστιο Juhu είτε στο κέντρο στο Marine Drive, να απολαύσετε το high tea σας με όλη την τελετουργία στο Nariman Point, το «City» του Μουμπάι, να δείτε μια παράσταση ινδικού χορού στο Dinanath Auditorium και, βέβαια, να έχετε την εμπειρία μιας ταινίας Bollywood, είτε σε ένα multiplex είτε σε κάποιο από τα αμίμητα ρετρό σινεμά . Τέλος, καθόλου μην υποτιμήσεις τη νυχτερινή ζωή του Μουμπάι: τα έχει όλα, από τα πλέον σικάτα και προχωρημένα bars μέχρι παρακμιακές τρύπες για να βγάλεις τη νύχτα με μπίρες και bolly…κο fun.
Πότε να πάτεΠότε να πάτε Καλύτερα να αποφύγετε την εποχή των μουσώνων, Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, αν και περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου πέφτει το Ganesh Chaturthi, το φεστιβάλ προς τιμήν του ελεφαντόμορφου θεού Ganesha, που αξίζει να το ζήσει κανείς. Οκτώβριο με Απρίλιο η ατμόσφαιρα είναι σχετικά ευχάριστη. Από τα μέσα Μαρτίου πάντως αρχίζει η ζέστη και η έντονη υγρασία – που πάντα υπάρχει στην πόλη.

banner
banner
Guide
Ταξίδια για κάθε στυλ
banner
banner