Ιδέες για τα ταξίδια της 28ης Οκτωβρίου 25/10/2010

Μια χαρά κάθεται φέτος η αργία, κολλάς μία ημέρα άδεια (ή και περισσότερες) και κάνεις μίνι διακοπές. Να κάποιες ιδέες για κοντινά αλλά και πιο μακρινά ταξίδια που είναι ευκαιρία να κάνεις τώρα!

banner

Seleni Suites Πολυτέλεια στην Αρκαδία

Να αράξουμε στο ντιζαϊνάτο μπαρ, να το ρίξουμε στη γυμναστική ή να βγούμε για πεζοπορίες στο φαράγγι του Λούσιου και στα χωριά; Στα πόδια του Μαινάλου, με θέα στο ελατόδασος, το πολυτελές «Seleni Suites Hotel» προσφέρει σούπερ βάση για χαλάρωση: υπεράνετες σουίτες και διαμερίσματα, με φουλ παροχές. Την 28η/10 μάλιστα προσφέρουν 30% έκπτωση στις τέσσερις διανυκτερεύσεις και 20% στις τρεις.
2795031750, www.selenisuites.com. Τιμή: € 552 το δωμάτιο (με πρωινό) για τρεις νύχτες και € 619 για τέσσερις.

Πήλιο σε φόντο… Πράσινο-Γαλάζιο

Σαν να πρωταγωνιστείς σε πίνακα ζωγραφικής νιώθεις στο βουνό των Κενταύρων αυτήν την εποχή. Πόσο μάλλον αν μείνεις στο «Πράσινο-Γαλάζιο», έναν ξενώνα που μόλις άνοιξε πάνω από το Μούρεσι και συνδυάζει την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη διακόσμηση. Τα 12 δωμάτια έχουν θέα στο πέλαγος, είναι ντυμένα με εξοπλισμό Cocomat και διαθέτουν τζάκι, κουζινάκι και μπάνιο με στήλη υδρομασάζ και αναλώσιμα της εταιρείας Κορρές.
2426049987, www.prasino-galazio.gr, € 100 με πρωινό.

banner

Βαρκελώνη Για νέους κάθε ηλικίας

Κλασικές αγαπημένες οι βόλτες στη μεσαιωνική γειτονιά, στη Ράμπλας και την παραλιακή αλλά και η περιήγηση στα βήματα του Γκαουντί. Το εξειδικευμένο στην Ισπανία τουριστικό γραφείο Kavaliero Viajes, όμως, μπορεί να εμπλουτίσει το ταξίδι και με ημερήσιες εκδρομές στο οινοποιείο Τόρες, στη Χιρόνα και το Φιγκέρες, όπου βρίσκεται το σπίτι-μουσείο του Νταλί.
2103248448, www.kavaliero-viajes.com. Τιμή: € 445 συν € 110 για φόρους αεροδρομίου (διαμονή σε 4* κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό και μία ξενάγηση πόλης).

Κάιρο - Αλεξάνδρεια Από τους Φαραώ στα σουκ

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να περιηγηθείτε στις αρχαιότητες της Γκίζας, κι εννοείται ότι στο πρόγραμμα του Marathon Travel –που ξέρει καλά την περιοχή– περιλαμβάνονται επισκέψεις στο παζάρι, στην Αλεξάνδρεια, αλλά κι ελεύθερος χρόνος για να σουλατσάρετε με το ρυθμό σας.
2103818069, www.marathontravel.gr. Αναχωρήσεις: 27 και 28/10. Διάρκεια: 4 ή 5 ημέρες. Τιμή: από € 410 με πρωινό καθημερινά και δύο γεύματα (η τιμή δεν περιλαμβάνει τη βίζα, φιλοδωρήματα και φόρους αεροδρομίων).

Ιωάννα Γκομούζα