Λουτρά Πόζαρ Πέλλας 29/04/2010

Budget spa και νέες αφίξεις

Με νέες υποδομές ριλάξ και καινούργιους καλαίσθητους ξενώνες, η άνοιξη βρίσκει ανανεωμένη την περιοχή των εκπληκτικών λουτρών Πόζαρ. Και πού αλλού μπορείς να απολαύσεις τέτοιο spa με δύο ευρώ;

banner

Θερμοί καταρράκτες, θεόρατα πλατάνια παντού και ο ήχος των νερών να σε ταξιδεύει. Τέρμα Ελλάδας, στα πόδια του Καϊμάκτσαλαν, δεν χορταίνεται η εμπειρία spa στα λουτρά Πόζαρ. Το σκηνικό, με το ποτάμι να κατηφορίζει στο κατάφυτο φαράγγι, είναι σίγουρα ειδυλλιακό, καθώς όμως τα λουτρά διαχειρίζεται η δημοτική επιχείρηση, τα «μπάνια» είναι (ευτυχώς) φτηνά και οι επισκέπτες πολλοί. Μας αρέσει η φάση «λαϊκά λουτρά». άσε που τελευταία ενισχύεται με νέες υποδομές.
Με τέτοιο «υλικό», άλλωστε, ήταν ζήτημα χρόνου να αποκτήσει η περιοχή ενδιαφέροντες νέους ξενώνες και καινούργια κέντρα ευεξίας. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, τα θεραπευτικά λουτρά δηλαδή, τα οποία προσφέρονται σε ποικίλες εναλλακτικές εκδοχές. Για πιο πριβέ χαλάρωση, κλείνουμε μια πισίνα στην περιποιημένη νέα πτέρυγα του υδροθεραπευτηρίου. Δέχονται έως έξι άτομα έκαστη και μισή ώρα χρήσης κοστίζει από 5 έως 15 ευρώ. Η καλύτερή μας, πάντως, είναι να μουλιάζουμε en plain nature, κάτω από το θερμό καταρράκτη, αφήνοντας το νερό, στους 37°C, να παίρνει την κούραση από πάνω μας. Κόστος; Μόλις 2 ευρώ. Αξία; Ανεκτίμητη! Αν πάλι προχωρήσεις πιο πάνω στο ποτάμι, μετά τις οργανωμένες εγκαταστάσεις, μπορείς να βρεις το (ζεστό) σημείο σου για τελείως τζάμπα υδροθεραπεία. Εξάλλου, η βόλτα στο φαράγγι επιβάλλεται, αν και μετά τις βροχές του χειμώνα αρκετά από τα γεφυράκια του μονοπατιού έπεσαν περιορίζοντας την περιπατητική διαδρομή.
Θέλεις και μασάζ;
Στο Saman relax center (2384091209) μας πρότειναν ένα συνδυασμό σουηδικού, σιάτσου και ινδικού με € 30. Την Πρωτομαγιά εγκαινιάζεται και το Κέντρο Ευεξίας Λουτρακίου (6932754444) σ’ ένα χώρο 180 τ.μ. Θα κάνεις τη θεραπεία σου (πρόσωπο, σώμα ή χειρομάλαξη) με προϊόντα από τη Νεκρά Θάλασσα και μετά θα κάααθεσαι στην αίθουσα χαλάρωσης απολαμβάνοντας τη… δράση στον καταρράκτη.
Διαμονή
Για να σε κοιμίζει το τραγούδι των νερών, η απόλυτη διεύθυνση απέχει μόλις εκατόν πενήντα μέτρα από τα λουτρά: μες στο πλατανόδασος και δίπλα στο ποτάμι, οι «Ροές» (2384091610, www.roes-suites.com, € 100) διαθέτουν έξι καλοβαλμένες σουίτες με κουζίνα και καθιστικό με τζάκι. Στο αρχιτεκτονικό στιλ των παραδοσιακών μακεδονίτικων αρχοντικών, αλλά με countrystyle διακοσμητική προσέγγιση, μας αρέσει και το «Αρχοντικό Εμμανουηλίδη» (2384091605, www.archemman.gr, € 120). Αν πάλι προτιμάς τη μοντέρνα αισθητική και τις παροχές ξενοδοχείου, στις «Νύμφες» θα βρεις σουίτες με υδρομασάζ δίπλα στο κρεβάτι, δωρεάν Internet, εσωτερική κι εξωτερική πισίνα και spa με χαμάμ και σάουνα (2384091570, www.hotel-nymfes.gr, € 100).

Ιωάννα Γκομούζα