Αλόννησος 05/06/2003

Το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων και κάπως παραγκωνισμένη ακτοπλοϊκά. Έχει όμως να προσφέρει ζεστασιά, απλότητα και φιλοξενία, πέρα από την ομορφιά και τη γαλήνη του φυσικού της περιβάλλοντος. Έτσι έχει γίνει πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού με οικολογικό προσανατολισμό.
Το Πατητήρι, το λιμάνι της Αλοννήσου, είναι πολύβουο και πολύχρωμο, αλλά με άναρχη αρχιτεκτονική. Εδώ βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και αρκετές ταβέρνες, καφενεία και μπαράκια. Ο Μεγάλος Μουρτιάς, το Βότση, ο Ρσούμ Γιαλός, ο Λεφτός Γιαλός, η Στενή Βάλα, τα Καλαμάκια και ο Αϊ-Δημήτρης είναι μικροί ψαράδικοι οικισμοί με όμορφες παραλίες και συμπαθέστατες ψαροταβέρνες. Η Χώρα, ο παλιός οικισμός της Αλοννήσου, χτισμένη σε στρατηγικό σημείο με εξαίσια θέα από ψηλά, διατηρεί την παραδοσιακή φυσιογνωμία των σπιτιών και των στενών πλακόστρωτων δρόμων της.
Το δυτικό και βόρειο τμήμα του νησιού είναι άγριο, με απόκρημνες πλαγιές που κρύβουν υπέροχες παραλίες, προσεγγίσιμες με μικρά πλοιαράκια από το Πατητήρι. Αν ωστόσο σας το επιτρέπει η φυσική σας κατάσταση, ακολουθήστε τα σηματοδοτημένα μονοπάτια του νησιού. Μην παραλείψετε μια ημερήσια εκδρομή-ξενάγηση με προορισμό τα ερημονήσια του Θαλάσσιου Πάρκου.
Αν βρεθείτε στο νησί παραμονή και ανήμερα της Παναγιάς, στο Παλιό Χωριό γίνεται το μεγάλο πανηγύρι.

Θαλάσσιες εκδρομές
Ξεχάστε για μία ημέρα το ρολόι και σαλπάρετε με το γραφικό τρεχαντήρι Γοργόνα (24240/65320) ή με το πολύ μεγαλύτερο cruiser Κασσάνδρα (24240/65333) για μονοήμερη εκδρομή-ξενάγηση στην Αλόννησο και το Θαλάσσιο Πάρκο της Μονάχους μονάχους.


banner