Εύαθλος 19/04/2007

Όλα για την περιπέτεια

Όλα για την περιπέτεια

Η μεγαλύτερη γιορτή περιπέτειας στην ελληνική φύση επιστρέφει το Μάιο στα «πάτρια» εδάφη της Κόνιτσας. Οι άνθρωποι της εταιρείας εναλλακτικών δραστηριοτήτων No Limits ετοιμάζουν ήδη τις βάρκες και τα αλεξίπτωτα πλαγιάς για εννιά ημέρες με φευγάτη δράση στα βουνά, τα ποτάμια και τον ουρανό της Ηπείρου. Ψήνεστε;

banner

Aκόμα θυμάμαι τον αγώνα ράφτινγκ στον τελευταίο Εύαθλο που είδα στην Κόνιτσα το 2004, όταν τα πληρώματα τραβούσαν κουπί για ώρες στον Αώο, φτάνοντας ως την Πρεμετή της Αλβανίας! Απίστευτο σαφάρι και για τις ομάδες και για μας τους θεατές που τους ακολουθούσαμε με βανάκια διασχίζοντας κακοφτιαγμένους αλβανικούς δρόμους και αυτοσχέδια σανιδένια γεφύρια. Γιατί το καλό με τον Εύαθλο είναι ότι ακόμα κι αν δεν φοράς... νούμερο συμμετοχής, νιώθεις μέλος της ομάδας. Τρέχεις κι εσύ σε μονοπάτια για να χειροκροτήσεις τους αθλητές, μοιράζεσαι τη χαρά τους στη γραμμή του τερματισμού, ανακαλύπτεις τη φύση.
Φέτος και αφού δοκίμασε τις δυνάμεις της για δύο χρονιές στο Βελβεντό, η διοργάνωση επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη. Και πολύ καλά κάνει, γιατί πού αλλού θα έβρισκε πιο προκλητικό σκηνικό δράσης από το γαλανό Αώο, τον κρυστάλλινο Βοϊδομάτη και τις πλαγιές του Σμόλικα; Άλλωστε, όσο κι αν έχει εξαπλωθεί με δραστηριότητες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, η καρδιά της No Limits χτυπά στην Κόνιτσα.
Από τις 20 έως τις 28/5 ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα πολυσυλλεκτικό αθλητικό πάρτυ. Οι αγώνες που απευθύνονται σε «επαγγελματίες» είναι ουσιαστικά το παραπέντε και το ποδηλατικό open 42 χιλιομέτρων στην παλιά διαδρομή μέσα στο δάσος του Σμόλικα, από το Γανναδιό στην Πηγή, με τερματισμό στην πλατεία της Κόνιτσας. Στα υπόλοιπα όμως μπορούν να λάβουν μέρος όλοι. Προσωπικά το σκέφτομαι να κατέβω στο ράφτινγκ στον Αώο ή το Βοϊδομάτη (η ακριβής διαδρομή θα ανακοινωθεί δέκα ημέρες πριν από τον αγώνα) ή στον αγώνα δρόμου ως τη Μονή Στομίου. Θα οργανώσουν όμως ακόμα αγώνα ποδηλάτου για παιδιά, συνάντηση 4Χ4 σε πίστα, δωρεάν μαθήματα καγιάκ και αναρρίχησης και το καθιερωμένο rock γλέντι. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πακέτα διαμονής: 2655023777, 2655022694, www.evathlos.gr.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Ιωάννα Γκομούζα