Βρες το δικό σου ski resort 09/11/2006

Τώρα που τα εναρκτήρια πάρτυ των χιονοδρομικών των Άλπεων αρχίζουν σιγά σιγά, είναι η κατάλληλη στιγμή να σχεδιάσετε ski holidays. Βρείτε σε ποιο προφίλ σκιέρ ανήκετε και επιλέξτε το αλπικό resort που σας πάει.

banner

Bon Skier

Θέλω...
...το πρωί θα με βρεις στο lift για τις πιο συναρπαστικές πίστες, το βράδυ σε γκουρμέ εστιατόρια και swinging bars. Απολαμβάνω εξίσου τις μαύρες πίστες και τις σουίτες των resorts, μου αρέσει να χαλαρώνω σε spa με θέα το απόλυτο.

Πού να πάω
Στην Courchevel, το πιο φιλικό προς τον σκιέρ κοσμοπολίτικο θέρετρο, το πιο σπορτίφ από τα κυριλέ ski resorts. Με μότο του το «Ski in, ski out» (που στη γλώσσα των σκιέρ σημαίνει ότι από οποιοδήποτε σημείο της πόλης μπορείς να βγεις κατευθείαν στις πίστες),

Tip
Οι γκουρμέ θα απολαύσουν δύο top εστιατόρια, το «Le Bateau Ivre» και το «Le Chabichou», βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin έκαστο. Στο «Le Chabichou» ο σεφ Michel Rochedy παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής.

Family & low budget

Θέλω...
...να πάω για σκι με τα παιδιά. Είμαστε δύο οικογένειες και λέμε να πάμε κάπου γραφικά και σχετικά οικονομικά. Δεν έχουμε εξπέρ του σκι στην παρέα, ψάχνουμε περισσότερο αφορμή για ταξιδάκι, να επισκεφτούμε ωραία
χωριουδάκια, να κάνουμε και καμιά εκδρομή με αυτοκίνητο.

Πού να πάω
Στους Δολομίτες, τις ιταλικές Άλπεις, παράδεισο του low budget και του εκδρομικού σκι και με πολύ καλές
παροχές για μικρά παιδιά. Τρία γραφικά χωριουδάκια χτισμένα στις πλαγιές μιας κοιλάδας, το καθένα με τις δικές του πίστες, σου δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσεις σκι και εκδρομές.

Tip
Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα εβδομαδιαία πακέτα ski-safari που συνδυάζουν δραστηριότητες ανά τους Δολομίτες και γνωριμία με την τοπική γευστική και πολιτιστική κουλτούρα μέσω all day events.

banner

Party animals

Θέλω...
...να λιώνω πέδιλα στις πίστες και τακούνια στα clubs. Μπαίνοντας στο site ενός χιονοδρομικού, αφού τσεκάρω τις κόκκινες πίστες, μπαίνω στο section του nightlife και ψάχνω να δω ποιοι DJs εμφανίζονται στα open parties.

Πού να πάω
Στο Avoriaz των γαλλικών Άλπεων οι διακοπές σκι θυμίζουν all day party. Από τα space τετράγωνα αυτοκινητάκια που κινούνται με ερπύστριες μέχρι τα σχεδόν μόνιμα open parties με DJs και από τα trendy bar-restaurants μέχρι τις ελκηθροδρομίες «snake slides», το αλπικό fun εκτοξεύεται στα ύψη.

Tip
Συναρπαστική η πίστα ελεύθερης κατάβασης με αφετηρία το Hauts Forts και κατάληξη στο Prodains. Freesytle
εγκαταστάσεις και στα 12 resorts της περιοχής, μόνιμο half pipe και δυνατότητα για heli-boarding θα ενθουσιάσουν τους σνοουμπορντάδες.

Sightseeing ski

Θέλω...
...ένα θέρετρο που να συνδυάζει καλές πίστες με το λαμπερό lifestyle των Άλπεων. Έχω φτιάξει στο μυαλό μου ένα κουκλίστικο σκηνικό, αλλά δεν θέλω να μονάσω κιόλας - να έχει ένα καζίνο, κανένα κλαμπ, ένα δυο γκουρμέ εστιατόρια...

Πού να πάω
Στο Kitzbuhel της Αυστρίας, σε μια γραφική πόλη, με τα χιονισμένα, πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια να φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Παραμυθένιο τιρολέζικο σκηνικό και δυνατό apres ski life φτιάχνουν το προφίλ ενός διάσημου ski resort, το οποίο είναι ιδανικό για όσους δεν αρκούνται στις πίστες.

Tip
Ιδανικές για χαλαρό «sightseeing» σκι οι ήσυχες πανοραμικές μπλε διαδρομές που ξεκινούν από το Kitzbuheler Horn. Οι καινούργιες jumbo-γόνδολες έχουν ανοίξει από πέρυσι νέους δρόμους για τους σκιέρ προσφέροντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες.