6 λόγοι για city break στο Ελσίνκι 13/04/2006

Οι νέες πτήσεις φέρνουν τη φινλανδική πρωτεύουσα πιο κοντά στους Έλληνες ταξιδιώτες και βάζουν στο ανοιξιάτικο πρόγραμμά μας το Ελσίνκι, το οποίο μπαίνει σιγά σιγά στην πιο δυναμική και ηλιόλουστη εποχή του.

banner

1. Πας πιο εύκολα από ποτέ
Η φινλανδική αεροπορική εταιρεία Blue 1, μέλος του ομίλου SAS, φέρνει το Ελσίνκι πιο κοντά στους Αθηναίους (δύο φορές την εβδομάδα) με απευθείας non stop πτήσεις στη φινλανδική πρωτεύουσα. www.flysas.gr

COLOR=#D2311A>2. Εισιτήριο για το Άγιον Όρος
Μια μεγάλη έκθεση με θέμα το Άγιον Όρος θα είναι η κορυφαία εκδήλωση για την ανάληψη της φινλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πεντακόσια και πλέον έργα τέχνης από δεκαπέντε περίπου μουσεία διεθνώς αναμένεται να παρουσιαστούν στα μέσα Αυγούστου στο Art Museum Tennis Palas.
www.taidemuseo.fi

COLOR=#D2311A>3. Βόλτες με τραμ και πατίνι
Κατεβείτε στο κέντρο της πόλης γύρω από το κεντρικό λιμάνι Etelasatama, κάντε μια βόλτα στην επιβλητική πλατεία Γερουσίας με το λουθηρανικό καθεδρικό, χαζέψτε το παζάρι με τις αντίκες μπροστά από το Εθνικό Θέατρο, απολαύστε την απόλυτη ηρεμία στο πάρκο του Γιαν Σιμπέλιους ή κάντε πατίνι και ποδήλατο στο πάρκο Kaivopuisto σαν καλός... Ελσινκιώτης. Στα must και η μυσταγωγική εμπειρία μιας συναυλίας γκόσπελ ή κλασικής μουσικής στην «Εκκλησία των Βράχων».

4. Κακαβιά και λικέρ βατόμουρο
Τα best οf της φινλανδικής γευστικής παλέτας είναι αφενός η αυθεντική εμπειρία μιας κακαβιάς με σολομό και γενικώς μεγάλης ποικιλίαq ψαριών -ιδιαίτερα ρέγκας, την οποία τρώνε μαγειρεμένη με πολλούς τρόπους- στην Kauppatori (ψαραγορά) του Ελσίνκι, στο λιμάνι, και αφετέρου τα μούρα του αρκτικού δάσους. Απολαύστε τα σε υπέροχα γλυκά αλλά και σε σάλτσες που συνοδεύουν το κυρίως φαγητό ή σε ένα από τα πολλά κοκτέιλ ή λικέρ με μπέρι.

5. Ορίτζιναλ σάουνα
Η μεγαλύτερη συνεισφορά της Φινλανδίας στον «πλανήτη ευζωία» είναι, βέβαια, η σάουνα. Απολαύστε την αυθεντική εμπειρία της απόλυτης αποτοξίνωσης, καθώς ο ζεστός αέρας που απελευθερώνεται μέσα στο ξύλινο δωμάτιο ανοίγει τους πόρους του δέρματος.

6. Finish avant-garde
Επισκεφτείτε την Καταγιανόκα, τη γειτονιά με τα παλιά εργοστάσια που τώρα έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, και πάρτε μια γεύση από τη σύγχρονη καλλιτεχνική δράση στο παλιό εργοστάσιο της Nokia και νυν Kaapelitehtaalla, όπου έχουν τα εργαστήριά τους πολλές καλλιτεχνικές ομάδες.

Σχετικοί Προορισμοί
banner
banner