Το νέο Explore France μας ξεναγεί σε μια βιώσιμη Γαλλία 29/12/2022

Αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο βιώσιμο τουρισμό είναι η νέα έκδοση του Explore France για το 2022, με κεντρικό θέμα του περιοδικού του Γαλλικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Atout France να είναι νερό: από τις θάλασσες, τα ποτάμια και τα κανάλια της Γαλλίας, μέχρι το ιαματικό νερό με τις ευεργετικές ιδιότητές του.

Από την κοιλάδα του Λίγηρα μέχρι τα προάστια του Παρισιού, κι από τη Νορμανδία, τη Χάβρη-Ετρετά, την Κυανή Ακτή, τη Μεντόν, τη Νίκαια και την Αλσατία, ως το Βαρ, την Κορσική, αλλά και τη Νέα Ακουιτανία που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ως ο κορυφαίος βιώσιμος ταξιδιωτικός προορισμός της χώρας, ο βιώσιμος τουρισμός αποτελεί στόχο όλων των περιοχών της Γαλλίας που παρουσιάζονται φέτος στο περιοδικό. Παράλληλα ενώ επιφανείς προσωπικότητες δίνουν το δικό τους στίγμα, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ανάμεσά τους, ο Laurent Balesta – βιολόγος, φωτογράφος και νικητής του Wildlife Photographer of the Year 2021 με μία εκπληκτική λήψη – αναδεικνύει την ομορφιά του υποβρύχιο κόσμου παραχωρώντας την κεντρική συνέντευξη του περιοδικού, ενώ ο Manu Laurin εξηγεί τη δράση της Sauvage Med, που συγκεντρώνει απόβλητα από τη θάλασσα για να τα μεταμορφώσει σε υπέροχα μπιζού. Παράλληλα, η Julie Gautier, πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχια χορεύτρια και σκηνοθέτις, στρέφει τον προβολέα στη θάλασσα, την ομορφιά της και τους τρόπους προστασίας και διατήρησής της.

Ταυτόχρονα, μέσα από το νερό προκύπτουν πολιτιστικές δυνατότητες με τη δημιουργία υποθαλάσσιων μουσείων, «μπλε» νησιών και πόλεων, με περιπατητικές διαδρομές κατά μήκος των μεγάλων ποταμών όπως ο Λίγηρας, ο Σηκουάνας, ο Ροδανός. Επιπλέον, ο αειφόρος τουρισμός συνδέεται και με τη γαστρονομία, χάρη στα ξακουστά για τα ψαροφαγικά πιάτα εστιατόρια που βραβεύονται με πράσινο αστέρι Michelin. Την ίδια στιγμή, η Disneyland στο Παρίσι, που σβήνει 30 κεράκια φέτος, τα κορυφαία πολυκαταστήματα Galeries Lafayette της γαλλικής πρωτεύουσας, το La Samaritaine που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του και τα οικολογικά ξενοδοχεία της χώρας, παίρνουν τις δικές τους δεσμεύσεις βιωσιμότητας.

Μπορείτε να βρείτε το περιοδικό Explore France στη Γαλλική Πρεσβεία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον ιστότοπο της Γαλλικής Πρεσβείας.
Το περιοδικό Explore France διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή.


 

banner

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

banner
banner