Οργανωμένη προσπάθεια προώθησης του τουρισμού της Χίου 24/11/2022

O Φορέας Τουρισμού Χίου πιστός στο ραντεβού του , έδωσε δυναμικά το παρόν και φέτος στην 37η Philoxenia η οποία διεξήχθη 18-20 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

banner

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , ως συνεκθέτης, πραγματοποίησε 20 B2B συναντήσεις με Hosted Buyers κυρίως από αγορές εξωτερικού. Ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση με την ναυτιλιακή εταιρεία «Seajets» για την υποστήριξη άμεσης σύνδεσης του νησιού μας με Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με ταχύπλοο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ,παράλληλα διοργάνωσε την εκδήλωση " Η Χίος πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τον Κόσμο" , το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 εντός του εκθεσιακού χώρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες του Τουρισμού από όλη τη χώρα, τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας τα οποία στήριξαν εξ' αρχής την προσπάθεια του Φορέα Τουρισμού Χίου και τα οποία τιμήθηκαν στο πέρας της εκδήλωσης, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.

banner

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε με ιδιαίτερη ζέση ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος υπογραμμίζοντας την ανάγκη γρήγορης και απευθείας πρόσβασης στη Χίο από τη Θεσσαλονίκη. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Κων/νος Βεργίνας. Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και εκπρόσωπος του Φορέα Τουρισμού Χίου, κ Αντιγόνη Μαϊστράλη ξεκίνησε την παρουσίαση κάνοντας μια αναδρομή στην πρωτοβουλία "Φορέας Τουρισμού Χίου": "Χιώτικη Φιλοξενία, Χιώτικη Γεύση, Χιώτικη Γη, τόλμησαν, πίστεψαν και συμπράττουν, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τα θετικά αποτελέσματα για ένα Προορισμό της σύμπραξης των φορέων του, και συνέχισε λέγοντας «τώρα είναι το momentum μας, αδράττουμε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε ως ένας από τους αναδυόμενους Προορισμούς της χώρας απαντώντας στις ανάγκες του σημερινού ταξιδιώτη".

Ακολούθησε παρουσίαση της Ταυτότητας του Προορισμού καθώς και της πρωτοβουλίας Taste like Chios δια στόματος κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη. Την σκυτάλη πήρε ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Στέφανος Χατζημανώλης ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει τον τρόπο που η Ταυτότητα του Προορισμού και οι υπηρεσίες του μπορούν να μετατραπούν σε πωλήσεις και επισκεψιμότητα για το νησί από οποιονδήποτε συνεργάτη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα μέσω ολοκληρωμένης πλατφόρμας υπηρεσιών όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να επιλέξει ένα ολοκληρωμένο και προσωποποιημένο πακέτο διακοπών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των συμμετεχόντων μελών του Φορέα Τουρισμού Χίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με live cooking και γευστική ξενάγηση στη χιώτικη γαστρονομία δια χειρός Ιωάννη Λινού, δίνοντας στους παρευρισκομένους τη δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη γεύση από Χίο.

banner
banner