Η Χριστουγεννιάτικη Βαμβακού αποκαλύπτεται… με «Ένα φως αναμμένο» και τον Νίκο Πορτοκάλογλου 16/11/2022

Ένα λαμπερό απόγευμα ετοιμάζεται στη Βαμβακού με λαμπιόνια, χρυσόσκονη, μουσική, παραμύθια, κατασκευές, ξυλοπόδαρους και φαντασμαγορικά shows. Η Vamvakou Revival έχει στήσει μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία του χωριού στις 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

banner

Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι ξεκινά στις 3 μ.μ με «Σκρουτζ… Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς δίπλα στο τζάκι του Παραδοσιακού Ξενώνα Βαμβακούς με ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά μπισκότα, σε αφήγηση της Φλώρας Καλομοίρη. Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία, θα δημιουργήσετε με τη Στέλλα Λέγγα το δικό σας πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Σημειωματάριο, μέσα στο οποίο θα γράψετε τις ευχές σας προς τον Άγιο Βασίλη. Από τις 4 μ.μ και μετά, στους δρόμους του χωριού θα συναντήσετε ξυλοπόδαρους και πολλές φούσκες ενώ δύο φαντασμαγορικά shows με φωτιές από τους Cirk de Votanik και με σαπουνόφουσκες από τους La Petite Marguerite σας περιμένουν στη Βαμβακού.

Λίγο πριν ζωντανέψει ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Βαμβακούς, στις 5.30 μ.μ,, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, με τις οδηγίες του Κώστα Γιαξόγλου, θα ψάλει τα κάλαντα και θα πει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το εορταστικό απόγευμα θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στα 900 μ. υψόμετρο με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια με τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει και στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί». Μαζί του θα βρεθεί η Βίκυ Καρατζόγλου, μια σπουδαία, γνήσια λαϊκή φωνή, αλλά και ο Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδιστής και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Την παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα οι «Ευγενείς Αλήτες».

Όλο το εορταστικό πρόγραμμα του μήνα Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμο σύντομα.
Προκρατήσεις στο https://www.vamvakourevival.org/

banner
banner
banner