«Rose Garden»: Η κορφιάτικη γαστρονομική παράδοση ανανεώνεται με έμπειρη ματιά και γευστική ευαισθησία Sponsored content 18/08/2022

Η παράδοση και η βαθιά νοστιμιά της κερκυραϊκής κουζίνας, ιδωμένα με τη δημιουργική ματιά του σεφ Τάσου Ανδριώτη, δίνουν τον τόνο σε ένα από τα πιο αξιόλογα γαστρονομικά εστιατόρια της Κέρκυρας, που φέτος απέσπασε το πρώτο του «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας».

banner

Στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Μωραΐτικα, η κατάφυτη αυλή του εστιατορίου «Rose Garden» υποδέχεται εγκάρδια τους επισκέπτες του νησιού, τρατάροντας όσους βρεθούν στα κομψά τραπέζια του μια βαθιά νόστιμη κουζίνα μαριναρισμένη στην τοπική φιλοσοφία. Με τη φύση να αποτελεί σύμμαχο και συνένοχο του εστιατορίου, από το χρωμάτισμα που δίνει στον κήπο μέχρι τη δροσιά και τη βαθιά γεύση που προσθέτει σε κάθε ένα από τα πιάτα, το εστιατόριο της Κέρκυρας που διακρίθηκε για πρώτη φορά φέτος στα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» γίνεται κοινωνός και αρωγός της τοπικής κληρονομιάς φέρνοντας την στο επίκεντρο.

Μπροστάρης στην ανάδειξη της Κερκυραϊκής γαστρονομίας, πρεσβεύοντας αξίες όπως η εποχικότητα και η βιωσιμότητα και με σεβασμό στην πλούσια εγχώρια παραγωγή, είναι ο σεφ-ιδιοκτήτης Τάσος Ανδριώτης. Είκοσι και πλέον χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης, ζυμώνονται στην κουζίνα του «Rose Garden», μέσα και έξω από την οποία πραγματώνει το όραμά του για  την ανάδειξη της κορφιάτικης γαστρονομικής παράδοσης. Αυτός είναι εξάλλου και ο βασικός επαγγελματικός του στόχος ως πρόεδρος του «Chef’s Club Corfu», έναν χώρο τον όποίο και αξιοποιεί ως όχημα διάδοσης της κερκυραϊκής μαγειρικής κουλτούρας και παραγωγής, με σεμινάρια και συμμετοχές σε πανελλήνιες εκθέσεις.

banner

Από το πάσο της κουζίνας του περνούν νόστιμες ιδέες με σύγχρονο πρόσημο εμπνευσμένες όμως πάντα από τις κερκυραϊκές γεύσεις. Ο σεφ δίνει βήμα στην ντόπια παραγωγή, στρώνοντας καθημερινά τραπέζια γεμάτα με τη γεύση της μνήμης του ελληνικού καλοκαιριού και πρωταγωνιστές τοπικές πρώτες ύλες από παραγωγούς, καλλιεργητές και ψαράδες του νησιού, αλλά και από το ιδιόκτητο μποστάνι του εστιατορίου. Εκεί καλλιεργούν 30 και πλέον μυρωδικά, βρώσιμα λουλούδια, βιολογικά φρούτα και λαχανικά που στη συνέχεια μεταφράζονται σε κομμάτι μιας mentalité-φόρο τιμής στη γευστική κληρονομιά του νησιού. Ως δεινός τροφοσυλλέκτης, ο σεφ επίσης ανεβαίνει στις πλαγιές για ανακάλυψη μικρών θησαυρών, κατηφορίζοντας στη συνέχεια προς στις παραλίες για να εφοδιαστεί με υλικά από γη και θάλασσα. Έτσι το «Eat Local» γίνεται από μότο και τάση πραγματικότητα, μιας και η φυσική γεύση που ερεθίζει τον ουρανίσκο φτάνει στο πιάτο χωρίς να διασχίσει πάνω από μερικά μέτρα∙ ο αληθινός και ουσιαστικός ορισμός της φράσης «από την παραγωγή στην κατανάλωση».

Στο πλούσιο γευστικό μωσαϊκό του εστιατορίου, ξεχωρίζουν προτάσεις με ιστορία, οι οποίες έρχονται ιδωμένες με σύγχρονη ματιά. «Στόχος μας είναι να αποτυπώσουμε την τοπική παράδοση και τις γευστικές μας αναμνήσεις με σύγχρονο τρόπο συνδέοντας δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν», επισημαίνει ο σεφ. Τέτοιες λαχταριστές είναι η τάρτα «παστίτσιο Dolce», με νούμπουλο, κοτόπουλο, κρέμα ντομάτας, μανιτάρια, κους κους και μαλλί της γριάς ή η signature καπνιστή ταραμοσαλάτα με γαριδάκι λίμνης από τη νότια Κέρκυρα, κρίταμο και αλμυρίκια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το μπαρμπούνι σαβόρο με όλα τα αρώματα της κλασικής συνταγής, παρουσιασμένο όμως με μοντέρνα αισθητική. Στον κατάλογο φιγουράρουν επιλογές που υποδηλώνουν τις γευστικές καταβολές και τις εμπειρίες του δημιουργού τους οπότε ακόμα και τα πιο απλά αποκτούν ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γίγαντες, που φτιάχνονται τηγανιτοί και σερβίρονται με μαρινάτο γαύρο, πίκλα κρεμμυδιού, λάδι σέλινου και μους φέτας. Στα κυρίως, η σιγοψημένη πανσέτα «Dolce Garbo», ένα «ευγενικό φλερτ» του χοιρινού με ξύδι, κερκυραϊκό μέλι, κρέμα καπνιστής πολέντας και υφές καλαμποκιού, είναι ενδεικτική περίπτωση παραδοσιακού πιάτου που με μαεστρία αποκτά μοντέρνα εσάνς ενώ ο κόκορας παστιτσάδα, που φτιάχνουν με ζυμαρικό cappelletti και το δικό τους σπετσερικό με προσθήκη ελληνικού καφέ, έχει απροσδόκητα βαθιά νοστιμιά.

Στην ίδια λογική κινούνται και τα επιδόρπια που επιμελείται ο pastry chef Στέφανος Καζιάνης, με προτάσεις όπως ο παραδοσιακός μπολσεβίκος και η σφαίρα από cheesecake, ιδανικός γλυκός επίλογος, ενώ η κάβα με προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά ελληνικού και διεθνή αμπελώνα ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία.

Μωραΐτικα Κέρκυρας, Τ.Κ 4908, therosegardencorfu

banner
banner