Το «Toula’s Seaside» δεν είναι τυχαία γευστικός θεσμός! 17/08/2022

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία πλάι στην παραλία Αγνί στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, το πάλαι ποτέ οικογενειακό ελαιοτριβείο έχει εδώ και χρόνια μεταμορφωθεί σε εστιατόριο – γαστρονομικό προορισμό στο Ιόνιο απολαμβάνοντας και φέτος ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

banner

Με υλικά καλλιεργημένα στον βιολογικό-οργανικό κήπο και συνταγές βγαλμένες απ’ την παράδοση, ιδωμένη με τη δημιουργική ματιά της αυτοδίδακτης head chef, τα πιάτα του εστιατορίου της κυρίας Τούλας Κατσαρού-Βεργέτη συνδυάζουν με μαεστρία την ελληνική και κερκυραϊκή παράδοση, χωρίς να λείπουν και μερικές διεθνείς πινελιές.

Διόλου τυχαίο ότι στο γαστρονομικό αυτό ταξίδι οι αποσκευές του εστιατορίου είναι γεμάτες με διακρίσεις και νέες, δημιουργικές ιδέες που οι επισκέπτες του απολαμβάνουν πλάι στο κύμα με θέα το απέραντο γαλάζιο. Αφεθείτε στη γοητεία των γεύσεων και των αρωμάτων της τοπικής παράδοσης δοκιμάζοντας το μπιάνκο με φιλέτο σφυρίδας, πατάτες, ρίγανη, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού ή το μοσχαράκι σοφρίτο με το σκόρδο και το ξύδι να κοντράρονται σε απόλυτη ισορροπία, δυο signature κερκυραϊκά πιάτα στις καλύτερες εκδοχές τους. Τα επιδόρπιά τους είναι ένας ωραίος γλυκός επίλογος ενώ οι επιλογές από το ατμοσφαιρικό κελάρι αλλά και το μπαρ ολοκληρώνουν την εμπειρία. Το σκηνικό με το χωριάτικο σπίτι εκατό και πλέον χρόνων, διαμορφωμένο σε χαριτωμένο εστιατόριο, με κομψά στημένα τραπέζια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα φτιάχνει ατμόσφαιρα. Λένε πως αν είσαι ρομαντικός, ο έρωτας κάνει το κόσμο να γυρίζει. Αν ρωτήσεις, την οικογένεια του Toula’s Seaside, θα σου διηγηθεί πως το δημιούργημα της κάνει τη γη να γυρίζει με διπλάσια ταχύτητα. Παραλία Αγνί, Κέρκυρα, 2663091350, toulaseaside.com

banner
banner
banner