Ο καφές ταξιδεύει: 4 τρόποι να πάρετε μαζί το αγαπημένο σας χαρμάνι 14/01/2022

Τα εξειδικευμένα coffee spots της πόλης μας έχουν κακομάθει αρκετά, ώστε μια από τις βασικές ελλείψεις στα ταξίδια μας να είναι ο καλός καφές. Βρήκαμε, λοιπόν, τέσσερα gadget που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε την αγαπημένη μας συνήθεια μαζί μας, τουλάχιστον μέχρι να βρούμε τα σημεία όπου μπορούμε να την απολαύσουμε εξίσου και στον προορισμό μας.

banner

First Cold Brew | Όλη η γεύση στο μπουκάλι

Αν και δεν έχουμε καταλάβει γιατί αυτός ο συσκευασμένος Cold Brew δεν βρίσκεται ήδη να μας περιμένει στα mini bars των ξενοδοχείων, μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, τον βρίσκουμε στο e-shop ή σε επιλεγμένα coffee spots και στοκάρουμε. Η καθάρια γεύση του, γεμάτη φρουτένια αρώματα του Single Origin Colombia ή τις καραμελένιες νότες του Brazil - Colombia Specialty Blend, αξίζει το χώρο που θα πιάσουν τα μπουκαλάκια στις αποσκευές μας.

Nanopresso | Ένα κουκλάκι τσέπης

Ό,τι χάνει σε ευκολία χρήσης το κερδίζει σε στιλ αυτό το δημοφιλές γκατζετάκι τσέπης, που ετοιμάζει εσπρέσο με ωραία, αφράτη κρέμα, με λίγη παραπάνω προσπάθεια από εμάς. Το ειδικό της έμβολο πρεσάρει την αντλία για να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οπότε η επιτυχία βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια μας, ενώ εκτός από ποικιλία χρωμάτων, βγαίνει και σε ποικιλία μηχανισμών, για όποιον, αντί για φρεσκοαλεσμένο καφέ, προτιμά να πακετάρει έτοιμες επώνυμες κάψουλες.

banner

Cafflano Klassic | Η μπάμπουσκα του καφέ

Θα χρειαζόμασταν ολόκληρη σελίδα για να δείξουμε μέσα από φωτογραφίες τι κάνει το transformer πολυεργαλείο της αυστριακής Cafflano, ας πούμε όμως απλώς ότι, με αυτό στο backpack, δεν θα χρειαστείτε τίποτε άλλο παρά ζεστό νερό και τους αγαπημένους σας κόκκους για να απολαύσετε το ρόφημά σας οπουδήποτε: κάτω από το καπάκι κρύβεται ρυθμιζόνενος μύλος αλέσματος, φίλτρο και dripper, ενώ το κάτω μέρος λειτουργεί ως θερμομονωτική κούπα.

Aeropress | Κλασική κι αγαπημένη

Κλασική και αναντικατάστατη, η Aeropress που εμπνεύστηκε ένας σχεδιαστής παιχνιδιών και την πατεντάρισε για να γίνει πλούσιος σε χρόνο-ρεκόρ, είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα gadgets για όλους τους λάτρεις του καφέ, καθώς το αποτέλεσμα που δίνει είναι κάτι ανάμεσα σε εσπρέσο και καφέ φίλτρου από γαλλική πρέσα. Όταν βρίσκεται σε… θέση ανάπαυσης, πιάνει περίπου το μισό χώρο απ’ όσον δείχνει η φωτογραφία, ενώ λειτουργεί και με φρεσκοαλεσμένο καφέ, και με χάρτινες κάψουλες.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

banner
banner