Στα «Τρία Γουρουνάκια» για γεύση Ελλάδας σε σικ περιβάλλον Sponsored content 28/12/2021

Ένα από τα ομορφότερα εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, με χρόνια διαδρομής στην σικάτη πλευρά της ελληνικής κουζίνας, τα «Τρία Γουρουνάκια» του σεφ – ιδιοκτήτη Δημοσθένη Καλαϊτσίδη παραμένει μια από τις αγαπημένες μας στάσεις για update στις γαστρονομικές ανησυχίες της πόλης, με δημιουργίες που συνδυάζουν το συνταγολόγιο της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με σύγχρονες τεχνικές και γευστικές ανησυχίες του σήμερα.

banner

Έτσι, σε όμορφη σάλα με διακριτική ατμόσφαιρα, προσεγμένο σέρβις και θέα από τις μεγάλες, φωτεινές τζαμαρίες που αγκαλιάζουν περιμετρικά το χώρο, το μενού αναδεικνύει γευστικές εμπειρίες του παρελθόντος σε κομψά ανανεωμένα σύνολα, με δυνατό χαρτί την ουσιαστική νοστιμάδα πιάτων που, δανειζόμενα τις παλιές αναμνήσεις, δημιουργούν καινούργιες.

Πιάτα όπως τα spring rolls με στιφάδο αγριογούρουνου, ή ο τραγανός μουσακάς σε κρέμα ημίλιαστης ντομάτας φέρνουν στο τραπέζι την ευρηματικότητα με την οποία η κουζίνα εξερευνά την κοσμοπολίτικη πλευρά της ελληνικής γευστικής παλέτας, ενώ προτάσεις σαν την ελληνική καρμπονάρα από χυλοπίτες με απάκι, μανιτάρια, πεκορίνο Αμφιλοχίας και αυγό ποσέ διευρύνουν τα όρια της εξαιρετικής πρώτης ύλης της χώρας. Παράλληλα, πιάτα σαν το κοκκοράκι παστιτσάδα με πηλιορείτικο ζυμαρικό, ή το σιγομαγειρεμένο χοιρινό στη γάστρα, που έρχεται με τσακιστή πατάτα, κρέμα σκόρδου και σάλτσα μανιταριών, παραμένουν φαβορί μιας διαχρονικής comfort οικειότητας με την οποία τα «Τρία Γουρουνάκια» έχουν τρυπώσει στην καρδιά μας, σερβίροντας νοστιμιά… από άλλο παραμύθι.

banner

Καποδιστρίου 7, 2310249050, tatriagourounakia.gr

banner
banner