Το «Marrone» μας καλεί για γιορτές με δελεαστικό μενού Sponsored content 22/12/2021

Σχετικά καινούρια προσθήκη στην εστιατορική βεντάλια της Καλαμαριάς, το «Marrone» (Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, 2310419179) έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να καθιερωθεί ως νέο αγαπημένο όλης της Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας σάλα φωτεινή και ανοιχτόκαρδη, με κουζίνα που κινείται σε comfort μονοπάτια με θαλασσινό άρωμα και κρεατοφαγικές ανησυχίες. Εδώ, με τον Κωνσταντίνο Σλαμπάκη επί κεφαλής της γευστικής του πρότασης, ψάρια και θαλασσινά γίνονται βάση για ορεκτικά σεβίτσε και ταρτάρ, πιάτα όπως η ταλιάτα καλαμαριού με ταραμά και πατατοσαλάτα ή οι γαρίδες σοτέ με σάλτσα από τα κελύφη τους και πούδρα δεντρολίβανου οδεύουν για τη λίστα των best seller, ενώ τα φρέσκα ψάρια ψήνονται με μαστοριά. Δεν λείπουν όμως τα κρέατα, με αμερικάνικα και αυστραλέζικα Black Angus να ηγούνται της κάρτας, αλλά και μαγειρευτά σαν τη γιουβετσάδα από μοσχαρίσιο διάφραγμα ή τον τραχανά με μάγουλα μόσχου να σκορπούν χειμωνιάτικες μυρωδιές.

banner

Ειδικά για τις γιορτές όμως, το «Marrone» ενισχύει ακόμη περισσότερο τη νοστιμιά του, με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 8 σταδίων, γεμάτο σπουδαίες γεύσεις σε δελεαστική τιμή. Πιάτα όπως η σούπα bio παντζαριού με ταρτάρ καραβίδας, ή το nigiri με καπνιστό χέλι και γλάσσο εσπεριδοειδών θα φέρουν το ντελικάτο άγγιγμα της κουζίνας στο τραπέζι, ενώ το ριζότο γλυκιάς κολοκύθας με ψητό χτένι και τραγανό προσούτο θα στρώσουν το δρόμο για το επιβλητικό κυρίως της βραδιάς: μια ταλιάτα από αυστραλέζικο Wagyo, συνοδεία κρέμας σελινόρυζας και πουρέ κολοκύθας με φρέσκια τρούφα.

Φινάλε θα δώσει μια πάβλοβα με namelaka λευκής σοκολάτας σε σούπα από φρούτα του δάσους, συμπληρώνοντας μια γευστική εμπειρία που, στα 80 ευρώ / άτομο, είναι πραγματικό χριστουγεννιάτικο δώρο.

banner
banner
banner