Η Air France εκθέτει τα… σερβίτσια της! 21/10/2021

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Air France πάντα έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αισθητική των γραμμών και των σχημάτων, σε όλες τις εκφάνσεις της αεροπλοϊκής εμπειρίας που προσέφερε: από το εσωτερικό των αεροπλάνων της, ως τις στολές των αεροσυνοδών και, το κυριότερο, την επιλογή των επιτραπέζιων σκευών σε όλες τις καμπίνες της της. Επιμελημένα από σημαντικούς σχεδιαστές, πάντα σε αρμονία με την εικόνα της εταιρείες, κάθε κομμάτι έχει δημιουργηθεί ειδικά, με σκοπό να συνοεδεύει οπτικά, την γαστρονομική ικανοποίηση που μετατρέπει κάθε ταξίδι σε μοναδική ανάμνηση.

banner

Αυτήν της την ιστορία τιμά η έκθεση «À Table! Le repas, tout un art» («Στο τραπέζι! Το γεύμα, μια τέχνη»), που μέχρι τις 24 Οκτωβρίου συγκεντρώνει περισσότερα από 1.000 κομμάτια τα οποία αναδεικνύουν την κληρονομιά της Air Francs και υπογραμμίζουν την αφοσίωσή της στην κομψότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ικανοποίησης των αισθήσεων.

Μέσω της έκθεσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ορισμένες από τις πιο όμορφες δημιουργίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στον αέρα:

• Το εξαιρετικό σερβίτσιο από πορσελάνη Limoges "Parisien Spécial" από τους κατασκευαστές Bernardaud και Haviland, και τα ποτήρια Saint Louis και Baccarat.
• Το σερβίτσιο του Concorde "André Putman" του 1993: λευκή πορσελάνη, που τονίζεται με μια γαλάζια γραμμή, καθαρά και πρωτότυπα σχήματα, όπως το σετ του αλατοπίπερου που σχηματίζει έναν δίχρωμο κύβο.
• Το εμβληματικό σερβίτσιο Jean Picart Le Doux με τον φτερωτό ιππόκαμπο, το ιστορικό σύμβολο της εταιρείας.

Συνεχίζοντας την παράδοσή της στην εκλεπτυσμένη εμπειρία ταξιδιού, σήμερα η Air France έχει εμπιστευτεί τον σχεδιασμό των σερβίτσιων της La Première και της Business Class στον ταλαντούχο Jean-Marie Massaud καθώς και στους Bernardaud και Guy Degrenne. Με αυτόν τον τρόπο, η κουλτούρα του fine dining ταξιδεύει σε κάθε πτήση της εταιρείας, που προβάλει με κάθε ττρόπο την φίνα γαλλική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

banner
banner
banner