Τελικά υπάρχει και πιο ψηλά για την Air France και το νέο στόλο της 07/10/2021

Η άφιξη του Airbus A220-300 στις 29 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτεί για την Air France την αρχή μιας νέας εποχής. Το νεοεισερχόμενο στολίδι της εταιρείας στον στόλο του δικτύου μικρών και μεσαίων αποστάσεων, είναι ένα ακόμα βήμα στην ανανέωση του στόλου της Air France, η οποία έως το 2025 θα ανοίξει τα καινούργια της φτερά με τα 60 αεροσκάφη A220-300 που θα αντικαταστήσουν τα  Airbus A318 και A319, όπως επίσης και αρκετά Airbus A320.

banner

Η άφιξη ενός νέου αεροσκάφους αποτελεί πάντα μια πολύ ξεχωριστή περίσταση για μια αεροπορική εταιρεία. Τι σημαίνει όμως αυτό για την ανθρωπότητα; Για τους πελάτες της εταιρείας η ένταξη των νέων αεροσκαφών μεταφράζεται βέλτιστη άνεση και ασφάλεια κατά την πτήση. Τι αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν; Η θέση είναι η πιο φαρδιά που υπάρχει στην αγορά, με δυνατότητα ανάκλισης 118 μοιρών, ενώ διαθέτει εργονομικό μαξιλάρι στο κάθισμα για την πλέον αναπαυτική πτήση. Ένα μεγάλο ατομικό τραπεζάκι, θήκη για ποτήρι, τσέπη για την αποθήκευση βιβλίων και περιοδικών, ατομικές θύρες USB A και C και βάση για tablet ή smartphone είναι ενσωματωμένα στην πλάτη του καθίσματος και συμπληρώνουν το πακέτο παροχών. Τέλος, ο κεντρικός διάδρομος είναι ιδιαίτερα φαρδύς, επιτρέποντας στους επιβάτες να κυκλοφορούν με άνεση. 

Αν δεν αρκούν όλες οι παραπάνω καινοτομίες, η άνετη και φωτεινή καμπίνα του νέου Airbus A220-300 σίγουρα κάνει τη διαφορά και προσφέρει στου επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα ταξίδι υψηλών προδιαγραφών. Οι ειδικά προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις στο φωτισμό της καμπίνας εξασφαλίζουν τον ιδανικό φωτισμό την ώρα της υποδοχής και αποβίβασης και έναν ήπιο φωτισμό για μια γαλήνια ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

banner

Πέρα από τις εγγυήσεις της εταιρείας προς το άτομο, ποιες είναι οι εγγυήσεις του Airbus A220-300 στην ατμόσφαιρα; Η Airfrance επιδιώκοντας τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, καλωσορίζει ένα πρωτοποριακό και αποδοτικό αεροσκάφος, που προσφέρει μείωση κόστους της τάξης του 10% σε σύγκριση με τα Airbus A318 και A319. Το Airbus A2230-300 ξεχωρίζει για την ενεργειακή του απόδοση, καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα κατά 20% από τα αεροσκάφη που αντικαθιστά, ενώ οι εκπομπές άνθρακα μειώνονται επίσης κατά 20%. Η Airfrance ανατρέπει τον νόμο που θέλει την ανθρώπινη άνεση να αντιμάχεται της οικολογικής συνείδησης.

Το "Le Bourget" όπως ονομάστηκε το πρώτο Airbus προς τιμή της πόλης που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, φέρει τα εμβληματικά χρώματα της Air France. Από τις 31 Οκτωβρίου 2021, το Airbus A220-300 ξεκινάει τις πτήσεις του προς Βερολίνο (Γερμανία), Βαρκελώνη, Μαδρίτη (Ισπανία), Μιλάνο-Linate και Βενετία (Ιταλία) από τον κόμβο της Air France στο Παρίσι-Charles de Gaulle. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2021-2022, το αεροσκάφος θα επεκτείνει σταδιακά το δίκτυό του στην Μπολόνια, την Ρώμη (Ιταλία), Λισαβόνα (Πορτογαλία) και Κοπεγχάγη (Δανία). Τα ταξίδια που στερηθήκαμε επιστρέφουν με μια εντελώς άλλη ποιότητα.

banner
banner