Χρέωση εισόδου των τουριστών στη Βενετία 06/09/2021

Από το καλοκαίρι του 2022 η Βενετία σκοπεύει να επιβάλει υποχρεωτική πληρωμή εισόδου για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την πόλη, με κίνητρο τον καλύτερο έλεγχο της έλευσης τουριστών, καθώς η παραμονή τους καθιστά δυσκολότερη την λειτουργία της πόλης, υπερπληθαίνοντάς την. Οι υπεύθυνοι τουρισμού συζητάνε για την εφαρμογή γενικών κανονισμών που ενδεχομένως θα βελτιώσουν τόσο τα οικονομικά της Βενετίας όσο και την οργάνωση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Μερικοί από τους καινούριους νόμους περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων και ηλεκτρονικές μπάρες για την είσοδο στην περιοχή.

banner

Η όλη ιδέα είχε ξεκινήσει από το 2019, αλλά την απόφαση καθυστέρησε η πανδημία. Το «εισιτήριο» εισόδου θα κυμαίνεται από 3€ έως 10€, αναλόγως την περιοχή που επιλέγει κανείς να επισκεφτεί. Από την πληρωμή θα εξαιρούνται φυσικά, οι κάτοικοι της Βενετίας, καθώς και παιδιά κάτω των 6 ετών. Η νέα αυτή μεταρρύθμιση στοχεύει περισσότερο στη χρέωση όσων διαμένουν στην πόλη για μία ημέρα και σε γκρουπ κρουαζιέρων.

Με την κατάργηση των λοκνταουν και τον όχι τόσο περιοριστικών μέτρων, η Βενετία πλέον δέχεται περίπου 80,000 επισκέπτες ημερησίως. Οι παραπάνω αποφάσεις βάζουν τον κόσμο σε σκέψεις αναφορικά με την πιθανή εφαρμογή παρόμοιων μέτρων σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες.

banner

Ειρήνη Νικολακάκη

banner
banner