Το ιστορικό φεστιβάλ «Sterischer Herbst ’21» ψάχνει διέξοδο μέσω της τέχνης 20/07/2021

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο πολιτισμός αναζητά τρόπους να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της ζωής. Τη στιγμή που η τέχνη δέχεται χτυπήματα από παντού, λόγω των νέων συνθηκών που έφερε στη ζωή μας η πανδημία, η ανάγκη διεξαγωγής πολιτιστικών προγραμμάτων καθίσταται επιτακτική. Έτσι, η διοργανωτική επιτροπή του ιστορικού φεστιβάλ παραστατικών και εικαστικών τεχνών της Αυστρίας Sterischer Herbst '21, εκμεταλλευόμενη την τρέχουσα κατάσταση, προσπαθεί μέσα από τη σύγχρονη τέχνη να διεισδύσει στην πραγματικότητα και να συναντήσει ξανά το κοινό της. Στη φετινή εκδοχή του φεστιβάλ με τίτλο «The Way Out», εκτός των άλλων, η διοργάνωση, πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ekaterina Degot, η οποία έχει δώσει τα τελευταία χρόνια το δικό της ιδιαίτερα ενδιαφέρον στίγμα, θέτει το ερώτημα του κατά πόσο μπορεί η σύγχρονη τέχνη να επιφέρει λύσεις στα πολιτιστικά ζητήματα της εποχής, χωρίς αυτό να καθίσταται προπαγάνδα.

banner

Φέτος, το πρόγραμμα ξεκινά νωρίτερα, ανοίγοντας τις πύλες του στο κοινό από τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, από τις 9 Σεπτεμβρίου ως και τις 10 Οκτωβρίου το φεστιβάλ θα λάβει μέρος στην πόλη του Gratz και στην ευρύτερη επαρχία της Styria, σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, δρόμους και πλατείες. Η 54η έναρξη του φεστιβάλ ξεκίνησε και επίσημα τον Ιούνιο από το χωριό Hainersdorf, στο οποίο και παρουσιάστηκε ένα preview του φετινού προγράμματος.

To φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πληθώρα καλλιτεχνών, οι οποίοι έρχονται να πλαισιώσουν δημιουργικά το Sterischer Herbst ’21. Ήδη από τις δύο πρώτες εβδομάδες, εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς θα λάβουν μέρος στους δρόμους της Αυστρίας, με διάφορους street performers, όπως η Sophia Brous με την ομάδα και τους Flo Kasearu και ο Τino Seghul. Στη λίστα καλλιτεχνών περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα όπως οι Yael Bartana, Phil Collins, Hans Haacke, Thomas Hirschhorn, Boris Mikhailov, Paul B. Preciado, Mounira Al Solh, Hito Steyerl and και Rosemarie Trockel.Το πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.steirischerherbst.at/en/ 

banner
banner
banner