Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από τη Vamvakou Revival στη Λακωνία 13/07/2021

Το χωριό Βαμβακού Λακωνίας διεξάγει ένα σύνολο εκδηλώσεων και προγραμμάτων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021, με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και όσοι τουρίστες επισκεφθούν την πανέμορφη Λακωνία, θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τα αστέρια, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, καθώς και να συμμετέχουν σε δημιουργικές κατασκευές με πηλό, μαθήματα υφαντικής και πειράματα χημείας, έχοντας την ευκαιρία να γεμίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με αξέχαστες αναμνήσεις.

banner

Το πρόγραμμα Vamvakou Revival αποσκοπεί στην ανανέωση του χωριού, εστιάζοντας στον αγροτουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Οι φετινές διοργανώσεις γίνονται με τη συνεισφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία ή ποδηλασία στη φύση, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, περιηγητικά προγράμματα σχετικά με το χωριό και την ύπαιθρο, καθώς και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με προπονητές της Juventus Academy Athens.

banner

Πολλές από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα γίνονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου: κινηματογραφικές προβολές, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και σεμινάρια υφαντικής και κατασκευής πηλού. Κάθε Σαββατοκύριακο θα γίνεται αστροπαρατήρηση από το Vamvakou Technology Lab, εργαστήρια Ρομποτικής και πειραμάτα Χημικής, αλλά και προγράμματα animation και Μηχανικής.

Για τους επισκέπτες είναι διαθέσιμος ο ξενώνας «Ρούγα της Βαμβακούς - Ruga of Vamvakou Homes» από τις 15 Μαΐου 2021. Οι 3 αναπαλαιωμένες πέτρινες κατοικίες της περιοχής έχουν αναδιαμορφωθεί σε έναν εντυπωσιακό ξενώνα για τους τουρίστες. Η «Ρούγα της Βαμβακούς» είναι μία καλή ευκαιρία για τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της Vamvakou Revival και να απολαύσουν την ορεινή ομορφιά του χωριού. Μάλιστα, το κάθε δωμάτιο που διαθέτει ο ξενώνας έχει ένα γυναικείο όνομα (Μαριγώ, Βγέννα, Στάμω), αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι για τους κατοίκους της Βαμβακούς η διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων.

Ακόμα, στο εστιατόριο-καφέ «Βουρέικο» οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν παραδοσιακά πιάτα της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vamvakourevival.org.>

banner
banner