Η Πλατεία Αριστοτέλους ατενίζει το μέλλον Sponsored content 24/05/2021

Με την άπλα της θάλασσας μπροστά, τα περιστέρια να φτερουγίζουν τριγύρω κυνηγώντας το σουσάμι από τα κουλούρια των περαστικών και την οδό Αριστοτέλους να μας οδηγεί στις αμέτρητες απολαύσεις της πόλης, η πλατεία-σύμβολο της Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη επιβεβλημένη στάση αλλά και ένα τοπόσημο στο οποίο δεν βαριέσαι να επιστρέφεις με κάθε ευκαιρία. Καφέ και παγκάκια για να διαλέξουμε που θα σταθούμε για μπίρα και ραχάτι, εστιατόρια-θεσμοί, πλανόδιοι, υπαίθριες εκδηλώσεις… Εδώ δίνει ραντεβού όλη η πόλη και οι επισκέπτες της για τις κινηματογραφικές προβολές του Ολύμπιον αλλά και για τις γιορτές.

banner

Τα δύο μεγαλόπρεπα κτίρια που φυλάσσουν την είσοδό της, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Electra και το Ολύμπιον, της χαρίζουν λάμψη μέρα-νύχτα με τις λευκές, φωταγωγημένες προσόψεις τους, ενώ η βόλτα στη θεσσαλονικιώτικη Κρουαζέτ στα πόδια της πλατείας θέλει αργό βήμα.

Σχεδιασμένη από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Ερνέστ Εμπράρ το 1917, αμέσως μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, η πλατεία Αριστοτέλους διατηρεί αρκετά από τα βενετσιάνικα, βυζαντινά και αραβικά στοιχεία που οραματίστηκε ο Εμπράρ, και πλέον ετοιμάζεται για μια ολική ανανέωση με την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους.

Πέρα από τις χαλαρές στιγμές πάνω κάτω στην πλατεία, καλλιτεχνικοί μαγνήτες όπως το Μουσείο Φωτογραφίας MOMus στην Αποθήκη Α΄ του λιμανιού βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ενώ ο περίπατος κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους μοιάζει να ξετυλίγει το κουβάρι της πόλης. Αν το ακολουθήσουμε, θα μας οδηγήσει προς τις κοσμοπολίτικες Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά με τις καλογυαλισμένες βιτρίνες, αλλά και τις γοητευτικές αγορές Μοδιάνο, Λουλουδάδικα και Καπάνι με τα χρώματα και τις μυρωδιές να κυριαρχούν. Οι βόλτες στη Θεσσαλονίκη δεν παύουν να μας εμπνέουν.

banner

Βολτάρουμε με τον απόλυτο ΤΡΟΥ ΛΟΚΑΛ του αστικού τοπίου… το Περιστέρι! Ανακάλυψε κι εσύ τη νέα συλλεκτική συσκευασία FIX ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και μοιράσου με την FIX Hellas τις δικές σου ΤΡΟΥ ΛΟΚΑΛ εμπειρίες από τις πόλεις της Ελλάδας.