Το ανανεωμένο Miraggio δίνει έμφαση (και) στη γαστρονομία 08/04/2021

Σε νέα εποχή είναι έτοιμο να περάσει το πολυτελές ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort στην νοτιοδυτική ακτή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016. Μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος στα τέλη του 2019 και μετά την περσινή αναστολή της λειτουργίας του, τα πάντα είναι έτοιμα ώστε να αναπτυχθεί το ευρύτερο ανανεωμένο σχέδιο της λειτουργίας του.

Η ανανέωση αυτή εμπεριέχει στοιχεία που αφορούν στις εγκαταστάσεις, στη μαρίνα, αλλά και στον χώρο του αθλητισμού, με τη συνεργασία της ακαδημίας τένις του διεθνούς φήμης τενίστα Janko Tipsarevic.

banner

Η γαστρονομία στο επίκεντρο των αλλαγών

Σε αυτό το σχεδιασμό, η γαστρονομία κατέχει εξέχοντα ρόλο, με τον έμπειρο σεφ Γιώργο Παπαδόπουλο (ο οποίος επέστρεψε από την Αμερική) να αναλαμβάνει head chef του ξενοδοχείου. «Η ευθύνη μιας συνεργασίας-πρόκλησης με ωθεί να εμπνευστώ τα μενού τόσο των εστιατορίων αλά καρτ, όσο και του κεντρικού εστιατορίου με μια ξεχωριστή φιλοσοφία για το καθένα, στηριζόμενη όμως σε μια κοινή βάση: την αδιαπραγμάτευτη κουλτούρα στην προμήθεια της καλύτερης πρώτης ύλης με γνώμονα την εποχικότητα· φέτος θα εστιάσουμε στο να ανακαλύψουμε όλα τα προϊόντα της Χαλκιδικής από τον πιο μικρό παραγωγό έως και τον μεγαλύτερο».

Στο «Meat & Wine Bar – Sommelier’s 8», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς κοπές κρέατος αλλά και μία πολύ πλούσια κάβα κρασιών. Στον εξωτερικό χώρο του Lobby, θα λειτουργεί το sushi bar του ξενοδοχείου, ενώ δίπλα στη μαρίνα, στο ανανεωμένο εστιατόριο «Toroneo», οι επισκέπτες θα γευτούν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά.

banner

Παράλληλα, στην ενότητα του Miraggio Chef`s Table, με στόχο την προώθηση της υψηλής γαστρονομίας, έχει ήδη προγραμματιστεί για φέτος να παραβρεθούν ως καλεσμένοι σεφ ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ενώ στην πορεία η λίστα αυτή θα ανανεώνεται συνεχώς. Μία ακόμη νέα προσθήκη στο γαστρονομικό τμήμα του ξενοδοχείου αποτελεί η συνεργασία με τον σεφ Meir Adoni, ιδιοκτήτη τριών εστιατορίων σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο και Τελ Αβίβ.

Δημήτρης Σταθόπουλος

Σχετικοί Προορισμοί
banner
banner