Με 5 νέες ξενοδοχειακές μονάδες προχωράει ο όμιλος Grecotel 06/04/2021

Με πέντε νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κέρκυρα και Μύκονο απαντάει στην κρίση ο ξενοδοχειακός όμιλος Grecotel, ο οποίος προχώρησε στην εξαγορά ύψους 61 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για τα ξενοδοχεία Mykonos Star και Mykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και Nostos, Vassilia, Gelina και το Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα.

Μετά από συνεχείς και πολύμηνες διαβουλεύσεις και στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου, οι εξαγορές ολοκληρώθηκαν προσθέτοντας στο δυναμικό της εταιρείας 1.800 ακόμη κλίνες, ενώ όπως αναμένεται, οι κινήσεις αυτές θα δημιουργήσουν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

banner

Με αφορμή την παραπάνω εξαγορά και το γενικότερα αναπτυξιακό επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου, ο πρόεδρος και ιδρυτής κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, σημείωσε: «Η επιχειρηματική αυτή κίνηση, αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του τουρισμού ως ρεαλιστικού μοχλού ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας. Η πανδημία θα περάσει. Ο Τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με zoom».

» Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο, εντάχθηκαν και ανακατασκευές, όπως και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα.