Η πληρότητα στους must χειμερινούς προορισμούς στο κόκκινο 09/11/2020

Μέτα από μία δύσκολη περίοδο με το πρώτο λοκντάουν κι ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι, πολλοί αποφάσισαν να προγραμματίσουν από πολύ νωρίς τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις τους με τις κρατήσεις βραχυχρόνιων μισθώσεων να αγγίζει το κόκκινο από τις αρχές Οκτωβρίου. Παρόλο που ένα δεύτερο λοκντάουν μάς χτύπησε την πόρτα οι κρατήσεις αυτές δεν ακυρώθηκαν με την ελπίδα ότι τα μέτρα θα ανασταλούν και ότι θα κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες γιορτές.

Πρωταγωνιστές εννοείται πως είναι εγχώριοι προορισμοί και ο νούμερο ένα δεν είναι άλλος από την γραφική Αράχωβα με ελάχιστες διαθέσιμες κρατήσεις ακόμη και ενάμιση μήνα πριν τα Χριστούγεννα (83% πληρότητα για Χριστούγεννα και 90% για πρωτοχρονιά). Οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν κρατήσεις με ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι λόγω περιοριστικών μέτρων να μην χάσουν τα χρήματα τους. Ακόμη, επιλέγουν αυτοτελή διαμερίσματα, βίλες ή σαλέ για τη διαμονή τους θέλοντας να είναι πιο προστατευμένοι.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας στο ΑΠΕΜΠΕ: «Οι περισσότεροι εκδρομείς των εορταστικών ημερών και ιδιαίτερα οικογένειες, επιλέγουν τα χρονικά διαστήματα από 24/12 έως 27/12, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από 30-31/12 έως 3/1/2021. Επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες - βίλες ή/και chalet που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, με στόχο να αποφύγουν τον ενδεχόμενο συνωστισμό, να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας και ταυτόχρονα τα παιδιά να μπορούν να απασχολούνται στην ύπαιθρο αν πρόκειται για μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο».

Εκτός, λοιπόν, από την Νο1 Αράχωβα, στο Μέτσοβο, η πληρότητα αγγίζει το 96% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 84% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, στα Καλάβρυτα το 77% και 95% αντίστοιχα και στο Καρπενήσι το 88% και το 83%.