Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στην Ιαπωνία; Θα τη φέρουμε στην Κίνα! 07/10/2020

Στην Κίνα, όπως είναι φυσικό για την πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον covid 19, τα ταξίδια εκτός συνόρων παραμένουν πολύ μειωμένα για τους κατοίκους της. Έτσι, στην πόλη Foshan στην επαρχία Guangdong βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο να ταξιδέψουν… στην Ιαπωνία. Κατασκευάζουν λοιπόν ένα δρόμο 100 μέτρων, την Ichiban παίρνοντας έμπνευση από τους γιαπωνέζικους μεγάλους εμπορικούς δρόμους Ichibangai, με τον πιο διάσημο να βρίσκεται στο Kabukicho στο Τόκιο.

Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο ενός παραδοσιακού ιαπωνικού δρόμου έχοντας ακόμη και το σύμβολο της Ιαπωνίας, το δέντρο sakura, και βέβαια γιαπωνέζικα φαναράκια και κτίρια γεμάτα πινακίδες στα ιαπωνικά, ενώ τα φανάρια, τα σήματα ακόμη και οι οδικές σημάνσεις στο δρόμο θα είναι ίδια με αυτά που θα έβρισκε κανείς σε έναν ιαπωνικό δρόμο. Πολλά από τα σήματα νέον στα κτίρια θα απεικονίζουν πολύ γνωστούς και διάσημους στην Κίνα anime χαρακτήρες, όπως τον Astro Boy, Inuyasha και Sailor Moon.

Ο δρόμος δεν έχει ανοίξει ακόμη επίσημα όμως έχει διαδοθεί τόσο πολύ μέσω των social media που ήδη νέοι πηγαίνουν στην περιοχή για να πάρουν μία μικρή γεύση. Η αρχιτέκτονας Li Gengyu, κινεζικής καταγωγής, είπε: «Ο «εξωτικός» δρόμος προσελκύει νέους από κοντινές πόλεις, όπως το Guangzhou, το Zhongshan και το Zhuhai… τώρα, λόγω της πανδημίας, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά στο εξωτερικό, οπότε είναι αρκετά ενδιαφέρον να βλέπουμε τους ντόπιους νέους να έρχονται εδώ να νιώθουν λες και πηγαίνουν στο εξωτερικό». Επίσης, αναμένεται ο δρόμος να βοηθήσει πολύ και τα τοπικά μαγαζιά αφού θα αποτελέσει ατραξιόν της περιοχής και θα προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Άραγε είναι μία νέα ιδέα ή και πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει;

Άννα Νάτση