Λάμψη Michelin στο Aqua Blu της Κω 28/07/2020

Έχοντας εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός με μοντέρνα μαγειρική αντίληψη και με την εμπνευσμένη προσέγγιση της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης να του φέρνει για άλλη μια χρονιά το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το εστιατόριο «Cuvee» του ξενοδοχείου «Aqua Blu» στρέφει το βλέμμα του προς τα έξω, μέσα από μια σειρά γαστρονομικών events με καλεσμένους σημαντικούς, αναγνωρισμένους σεφ της διεθνούς σκηνής.

Ποδαρικό στα events θα κάνει ο Βρετανός Alex Dilling, με θητεία υπό τον κορυφαίο Αlain Ducasse, εμπειρία σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, και πιο πρόσφατο σταθμό του το λονδρέζικο Greenhouse, στις κουζίνες του οποίου απέσπασε δύο αστέρια Michelin.

Έτσι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου ο Dilling θα συνεργαστεί με τον ταλαντούχο Παύλο Κυριάκη, consultant chef των εστιατορίων του ξενοδοχειακού ομίλου Epic, για να συναντήσει τον executive chef του ξενοδοχείου «Αlbergo Gelsomino», Σωτήρη Ματσούκα, το Σάββατο 1 Αυγούστου, αλλά και την Γεωργία Παπαλουκά, executive chef του ξενοδοχείου «Aqua Blu» και του εστιατορίου «Cuvee» την Κυριακή 2 Αυγούστου, σε δυο ξεχωριστές βραδιές four handed γαστρονομίας.

Πιάτα όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ με χαμόν χοσελίτο, ψωμί με στάχτη και τρούφα θα φέρουν στο «Cuvee» και το «Albergo Gelsomino» τον κοσμοπολίτικο αέρα του Βρετανού, ενώ δημιουργίες σαν τα ραβιόλι αστακού με μοσχολέμονο και καρότα θα υπογραμμίσουν την αγάπη του για τα τοπικά υλικά υψηλής ποιότητας, σε δυο απολαυστικές γαστρονομικές συνάντησεις.

Ξεν. «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa» | 2242022440

Ιωσήφ Πρωϊμάκης