Επενδύσεις περιωπής στον τουρισμό που αντιστέκεται 20/07/2020

Μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού, βρήκαν ξανά το δρόμο τους μια σειρά από νέες επενδύσεις, ενώ εκείνες που ήταν στη γραμμή του τερματισμού σχετικά με το κατασκευαστικό τους κομμάτι μπαίνουν στο τερέν της λειτουργίας. Μόλις μπήκαν τα θεμέλια για την εμβληματική επένδυση της εταιρείας Dolphin Capital, που ακούει στο όνομα «Killada Hills» και αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ. Πραγματοποιείται στην Ερμιονίδα και αφορά τη δημιουργία ενός τουριστικού συγκροτήματος το οποίο θα περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ με την υπογραφή του διά­σημου Jack Nicklaus αλλά και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, beach club και –σε δεύτερη φάση– πεντάστερο ξενοδοχείο. Παραμένουμε στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, όπου η Costa Navarino παρουσιάζει μια νέα γειτονιά με 42 πολυτελείς βίλες σε έκταση 1.300 στρ., η οποία θα ονομαστεί «Rolling Greens» και θα ακολουθεί τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Στο ίδιο πλαίσιο και με κανόνες που ορίζει το λεγόμενο και fast track αναμένεται να ξεκινήσουν δύο σημαντικά projects στη Μύκονο. Το ένα είναι το «Mykonos Project», που θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, με την αραβικών συμφερόντων εταιρεία που το αναπτύσσει να σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Καραπέτης στην Άνω Μερά. Εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ιδιωτικής μαρίνας, ενώ η κεντρική ιδέα είναι να τοποθετήσει τα δωμάτια του συγκροτήματος σε διάταξη μικρής γειτονιάς αντίστοιχης με εκείνες της Χώρας. Η άλλη εξίσου σημαντική επένδυση είναι εκείνη της Grivalia, με την ονομασία «Project Blue», κοντά στην παραλία Καλό Λιβάδι, η οποία θα αναπτυχθεί σε έκταση 92 στρ. και θα περιλαμβάνει κεντρική μονάδα με 100 δωμάτια και 150 σουίτες, από 60 έως 276 τ.μ.

Στην Ιεράπετρα της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι, ανοίγει το «Robinson Club», ένα ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα με 340 δωμάτια-σουίτες και πλήθος παροχών. Σε τροχιά υλοποίησης και το νέο project του ομίλου Metaxa Hospitality Group (Maris Hotels) με την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στη Βλυχάδα της Σαντορίνης. Τέλος, στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική προχωρούν οι κατασκευές της τουριστικής επένδυσης της Μεντεκίδης, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το πρώτο μέρος της επένδυσης αφορά την κατασκευή ξενοδοχείου 250 δωματίων, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του το έργο θα έχει τη μορφή τουριστικού χωριού με τη δημιουργία και 150 κατοικιών.

Από τον Δημήτρη Σταθόπουλο