Αυτό το καλοκαίρι στην Κίμωλο δεν πάμε χωρίς «Ψαθάκι» 18/07/2020

Γραφική και παρεΐστικη, η Κίμωλος, η μικρή αδερφή της Μήλου έχει μπει τα τελευταία χρόνια στην ταξιδιωτική ατζέντα όλο και περισσότερων χάρη στην ήπια, σοφιστικέ ανάπτυξή της. Διατηρώντας έναν πολύ ιδιαίτερο διάλογο με το φυσικό τοπίο, το νέο συγκρότημα διαμερισμάτων «Ψαθάκι» που άνοιξε πιλοτικά από πέρυσι το καλοκαίρι, ανηφορίζοντας από το λιμάνι της Ψάθης προς τη Χώρα και διαρκώς συμπληρώνεται με νέες παροχές είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα πρόταση διακοπών στο νησί.

Με πρόθεση την ένταξη στο φυσικό ανάγλυφο και τις κτιριολογικές και μορφολογικές απαιτήσεις ενός μικρού νησιού των Κυκλάδων, όπως η Κίμωλος, το συγκρότημα αξιοποιεί και μεταφράζει το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο με ένα σύγχρονο τρόπο. Αρχιτέκτονες του έργου είναι η Δόμνη Ζευκιλή και η Λυδία Μουσμούτη, μέλη της ομάδας ichni architects. Με σεβασμό στην κλίμακα του νησιού δόθηκε έμφαση στην γλυπτική πλαστικότητα των όγκων και στην αρμονική διάταξή τους στο επικλινές έδαφος, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα τη θέα προς τη θάλασσα και τις φυγές προς τη Χώρα το Χωριό, όπως το λένε εδώ.

Διαθέτει έξι διαμερίσματα, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, που κοιμίζουν από δύο ως τέσσερα άτομα, ενώ ένα διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Όλα έχουν όμορφες αυλές με αρκετή ιδιωτικότητα ή βεράντα και βλέπουν στη θάλασσα ή το Χωριό, ενώ δύο διαθέτουν κουζινάκι. Χτιστά έπιπλα, έντονη παρουσία της ψάθας, πέργκολες και καμάρες που θυμίζουν τα διαβατικά στα σοκάκια του Χωριού χαρίζουν στιλ και άνεση, ενώ ο ιδιοκτήτης Σπύρος Παπαρούνης συμπληρώνει διαρκώς το συγκρότημα με μεράκι και προσωπικό ενδιαφέρον.

Πληροφορίες - κρατήσεις: 6937146393