Το εμβληματικό Πόρτο Καρράς άλλαξε χέρια 16/04/2020

Νέα εποχή για ένα από τα εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας μας, καθώς το Πόρτο Καρράς, αλλάζει χέρια περνώντας από τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής στον όμιλο Σαββίδη και την εταιρεία Belterra, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 205 εκατ. ευρώ.

Ψάχνοντας το κουβάρι αυτής της επένδυσης η οποία έμελλε να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του ελληνικού τουρισμού, φτάνουμε στο μακρινό 1960. Τότε ο εφοπλιστής Γιάννης Καρράς, συμμετέχει σε μία κρουαζιέρα η οποία διοργανώνεται για να εορταστεί η χιλιετία της μοναστικής πολιτείας του Άθω. Αυτό που αντικρίζει βλέποντας από τη θάλασσα τη Σιθωνία τον μαγεύει και αμέσως σκέφτεται τη δημιουργία μίας τουριστικής εγκατάστασης πρότυπο για την εποχή.

Η ξεχωριστή Βίλα Γαλήνη

Η Βίλα Γαλήνη, αποτέλεσε το διαμάντι αυτής της επένδυσης, η οποία όταν χτίστηκε, αποτελούσε το σπίτι της οικογένειας του εφοπλιστή Καρρά, ενώ στα δωμάτιά της φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού. Ανάμεσα τους, ο διάσημος Σαλβαντόρ Νταλί, ο Νουρέγιεφ, η πιανίστρια Τζίνα Μπαχάουερ, καθώς και οι σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητας του περασμένου αιώνα.

Η πώληση του 1999

Το συγκρότημα έχει ήδη καταφέρει να μετατραπεί στο επίκεντρο του ελληνικού τουρισμού. Τα χρόνια περνούν, οι συνθήκες αλλάζουν και το 1999, περνάει πλέον στα χέρια του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, της οικογένειας Στέγγου όπου και παρέμεινε μέχρι και σήμερα που πλέον πέρασε στην ιδιοκτησία του ομίλου Σαββίδη.

Τι περιλαμβάνει

Σήμερα το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη» και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, το οινοποιείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, ιππασίας, τέννις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλασσίων sports, κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας και καζίνο.

Ένα νέο Πόρτο Καρράς γεννιέται

Τι σχεδιάζει όμως η Belterra, για το αύριο; Ποιες είναι οι προοπτικές και ποιοι οι στόχοι εξέλιξης αυτής της ξεχωριστής εγκατάστασης; Το σχέδιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολυεπίπεδο και αφορά τόσο στην ολιστική αναβάθμιση των υποδομών που διαθέτει όσο και στην ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η συγκεκριμένη επένδυση στο χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης πολυτελών και πολυθεματικών ξενοδοχειακών τουριστικών προορισμών σηματοδοτεί συγχρόνως και την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού της εταιρείας στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού τουρισμού.