Η Lufthansa ανακοίνωσε το πρώτο μέρος των μέτρων αναδιάρθρωσης 08/04/2020

Με τις αεροπορικές εταιρείες να βρίσκονται ως επί πλείστον καθηλωμένες στο έδαφος και το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο για την επιστροφή τους στον αέρα, η Lufthansa ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο αναδιάρθρωσης για να καταφέρει να ανταποκριθεί στην κρίση του κορονοϊού. Βάση της εκτίμησης του Εκτελεστικού Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG, οι αεροπορικές θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να επανέλθουν στα προ-κρίσης επίπεδα, ενώ η τουριστική κίνηση θα χρειαστεί αντίστοιχο διάστημα για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της. Με αυτό το γνώμονα, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή εκτεταμένα μέτρα, τα οποία περιορίζουν μακροπρόθεσμα τη δυναμικότητα πτήσεων και τις δικοικητικές λειτουργίες.

Στο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε περιλαμβάνονται:

Στη Lufthansa, έξι Airbus A380 και επτά A340-600 θα βγουν εκτός λειτουργίας, όπως και πέντε Boeing 747-400, ενώ έντεκα Airbus A320 θα αποσυρθούν από τις short-haul πτήσεις, μειώνοντας τη δυναμικότητα των κομβικών αεροδρομίων της σε Φρανκφούρτη και Μόναχο.

Η Lufthansa Cityline θα αποσύρει ακόμη τρία Airbus A340-300. Από το 2015, ο περιφερειακός αερομεταφορέας πραγματοποιεί πτήσεις σε long-haul τουριστικούς προορισμούς για λογαριασμό της Lufthansa.

H Eurowings σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών της κατά περίπου 10 αεροσκάφη Airbus A320 στο κομμάτι των short-haul πτήσεων, ενώ μείωση θα υπάρχει και στο κομμάτι των long-haul πτήσεων, το οποίο εκτελείται εμπορικά από τη Lufthansa.

Επιπλέον, θα επιταχυνθεί η απόφαση που είχε παρθεί πριν από την κρίση για ομαδοποίηση των λειτουργιών πτήσεων της Eurowings κάτω από μια μονάδα.

Η Germanwings θα προχωρήσει σε παύση λειτουργίας των πτήσεων της.

Τα προγράμματα αναδιάρθρωσης που είχαν ξεκινήσει με τις Austrian και Brussels Airlines θα εντατικοποιηθούν λόγω του κορονοϊού. Η SWISS International Air Lines θα προσαρμόσει επίσης το μέγεθος του στόλου της με την καθυστέρηση της παράδοσης των νέων αεροσκαφών short-haul πτήσεων, αλλά και με την απόσυρση παλιότερων αεροσκαφών.

Επιπρόσθετα, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa έχουν ήδη σταματήσει όλες τις μισθώσεις που είχαν με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής, όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται με γνώμονα την όσο δυνατόν μικρότερη μείωση του προσωπικού.