Για την Telegraph, η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός μετά την κρίση του κορονοϊού 07/04/2020

Σε πρόσφατο άρθρο της Telegraph, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ως ο πρώτος προορισμός καλοκαιρινών διακοπών μετά το πέρας κορονοϊκής κρίσης. Ο συντάκτης του έγκριτου μέσου, Όλιβερ Σμιθ, αναπολώντας την παραμονή του σε 8 ελληνικά νησιά (Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) εξηγεί την προτίμηση του, αποκαλώντας την Ελλάδα ένα προορισμό καταπραϋντικό με πολλαπλά οφέλη για τους Βρετανούς τουρίστες.

Η εγγύτητα με το αεροπλάνο, η οικειότητα των κατοίκων και ο λαμπερός ήλιος είναι οι πρώτες προϋποθέσεις, ενώ προτείνει την επιλογή μικρότερων νησιών, προσιτών μόνο με πλοίο, όπως η Σκόπελος και η Τήνος, για την αποφυγή του μεγάλου τουριστικού όγκου. «Όμορφες παραλίες, οικογενειακές ταβέρνες και καλό ψάρι. Τι άλλο χρειάζεσαι;» αναρωτιέται ο ταξιδιωτικός συντάκτης ενώ εγκωμιάζει τις φυσικές ομορφιές σε συνδυασμό με την ήρεμη ατμόσφαιρα, για μια εγγυημένα ευτυχισμένη παραμονή.

Με την τουριστική βιομηχανία να παρουσιάζει μία πρωτοφανή πτώση λόγω της παγκόσμιας κρίσης και τους επιχειρηματίες και εργαζομένους του τουρισμού να ανησυχούν για την επόμενη μέρα και την καθυστερημένη έναρξη της φετινής σεζόν, δημοσιεύματα τέτοιου βεληνεκούς μπορούν μόνο να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να υποσχεθούν μια πιο ελπιδοφόρα επιστροφή.