5 νέες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020 02/01/2020

Από τα pop up ξενοδοχεία ως τα vegan hotels οι νέες μανίες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο και το ταξίδι.

Homtels

Με την τάση της βραχυχρόνιας μίσθωσης να έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε, τα ξενοδοχεία δημιουργούν τα δικά τους apartments, διάσπαρτα στην πόλη, συνδυάζοντας παροχές κι αίσθηση σπιτιού, ενώ νέες εταιρείες apartments με hotel services και διεθνή δράση, όπως η Domio, κάνουν την εμφάνισή τους.

Νομαδικά ξενοδοχεία

Μετά τα pop up ξενοδοχεία, σειρά έχουν οι μονάδες που ανοίγουν σε μια τοποθεσία για περιορισμένο διάστημα και μετά μετακινούνται σε άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «700000heures», που στήνει κάθε έξι μήνες έναν νέο bohemian παράδεισο: από μια βίλα στην Ινδία μέχρι ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού.

Πολυτελείς κουκέτες

Μετά τα poshtels, τα hostels νέας γενιάς, η αισθητική της κουκέτας μπαίνει και στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία και ποντάρει στο fun. Τις βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, στα μοδάτα ξενοδοχεία της αλυσίδας «Life House»  στο Μαϊάμι αλλά και στα νέα «Motto» της Hilton.

Micro hotels

Ένας μινιμαλισμός νέας γενιάς και η τάση για επαφή με τη φύση βρίσκονται πίσω από τη νέα μόδα για ξενοδοχεία σε παρθένες τοποθεσίες, που καταλαμβάνουν λίγα τετραγωνικά. Το «VIPP Shelter» στα δάση της Σουηδίας, λ.χ., προτείνει την επιστροφή στα βασικά, πάντα βέβαια με την απαραίτητη πολυτέλεια και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Vegan hotels

Η τεράστια απήχηση του βιγκανισμού δεν μπορούσε να μη φέρει και τα πρώτα αντίστοιχα ξενοδοχεία. Το «Saorsa 1875» στην εξοχή του Perthshire στη Σκοτία έχει ως σημαία του την ηθική πολυτέλεια και τα μενού του είναι αποκλειστικά για vegan και χορτοφάγους.