«The Editor Athens Hotel»: Το τυπογραφείο που έγινε ξενοδοχείο 19/11/2019

Εκεί μπορούμε να πούμε ότι χτυπάει η καρδιά της Αθήνας. Μία ανάσα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης με τα ανανεωμένα και δημοφιλή καφέ, στο επίκεντρο ενός ολοκαίνουριου δικτύου πεζοδρόμων, άνοιξε πριν από μερικές ημέρες το «The Editor Athens Hotel». Το πρωινό μία βροχερής ημέρας του Νοεμβρίου, περνάω το κατώφλι του για να αναζητήσω την αιτία που ενώ μόλις άνοιξε έχει ήδη γίνει viral. Μία ξύλινη κάθετη επιφάνεια στα δεξιά της εισόδου σε αντιδιαστολή με την μαρμάρινη σκούρα υποδοχή, δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό. Η μαύρη γραφομηχανή με οδηγεί στην ιστορία του κτιρίου, φτάνοντας, στην, για πολλά χρόνια, χρήση του ως τυπογραφείο και την έκδοση της εφημερίδας Αθλητική Ηχώ. Εκεί, εξάλλου, οφείλεται και το όνομα του ξενοδοχείου, το οποίο να σημειώσουμε ότι αποτελεί μέλος του δικτύου της Tresor Hotels - HIP.Hospitality.

Το ανεξίτηλο φως της Αθήνας

Η πρότερη χρήση του κτιρίου, αναμφίβολα αποτέλεσε βασική παράμετρο στις ιδέες που υλοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο «People Group» και η interior designer, Σοφία Βανταράκη. Ωστόσο, έχουν καταφέρει με μαεστρία να κινηθούν ανάμεσα στην ιστορία και τις ανάγκες που πρέπει να καλύπτει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο. Τα 40 δωμάτια του, διατηρούν προφανώς μία κοινή αισθητική γραμμή, παράλληλα όμως, εξαιτίας και της δομής του κτιρίου, το καθένα αποπνέει το δικό του αέρα, καταφέρνοντας να μετουσιώσουν το πνεύμα της Αθήνας σε ιδανική φιλοξενία. Η αρχιτέκτονας και η ομάδα της, αξιοποίησαν το ανεξίτηλο φως της Αθήνας, τόσο ώστε ακόμη και σε μία βροχερή ημέρα, εκείνο είναι που θα ενισχύσει την ενέργεια του χώρου και θα δώσει την κατεύθυνση.

Minimal Γραμμές

Η αισθητική γραμμή που έχει ακολουθηθεί χαρακτηρίζεται minimal με λιτά διακοσμητικά στοιχεία ενώ το ξενοδοχείο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες. Τα δωμάτια και οι σουίτες, διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, LED τηλεοράσεις, παράθυρα με διπλά τζάμια, room service, δωρεάν σύνδεση Wi-Fi, mini bar, σεσουάρ μαλλιών και χρηματοκιβώτιο. Τα μπάνια είναι εξοπλισμένα με walk-in shower συμπληρώνοντας μια εμπειρία άνετης διαμονής σε ένα περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας.

Ο Γιάννης Λιόκας επικεφαλής σεφ

Στο χώρο του ισογείου οι επισκέπτες θα σερβιριστούν το πρωινό τους, στο ηλιόλουστο «The Publisher», το οποίο λειτουργεί και ως all day restaurant στον αίθριο χώρο του κτιρίου, ο οποίος προστατεύεται από μία γυάλινη ανοιγόμενη οροφή. Εδώ θα βρει κανείς προτάσεις comfort food, δοσμένες μέσα από μία εφευρετική και συνάμα σύγχρονη αισθητική. Ο ίδιος χώρος, θα μπορεί να φιλοξενήσει και ολιγομελείς εταιρικές εκδηλώσεις αλλά καi εταιρικές συναντήσεις. Παράλληλα, στο «Stories», το roof top εστιατόριο του κτιρίου που θα ανοίξει στις αρχές Δεκεμβρίου, ο γνωστός σεφ Γιάννης Λιόκας, με θέα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, ετοιμάζει ένα άκρως ελληνικό μενού με επιρροές από τοπικές ελληνικές συνταγές, με τη χρήση ελληνικών προϊόντων. Ο χώρος εδώ θα λειτουργεί σε δύο επίπεδα, σε ένα κλειστό χώρο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο αλλά και στο εξωτερικό ανοιχτό bar, το οποίο θα σερβίρει upgrated ποτά και cocktails.

Βορέου 5-7 & Καρόρη, Αθήνα | 210 3311444 | www.editorhotel.gr

Από τον Δημήτρη Σταθόπουλο