Τα νέα hot spots της Νέας Υόρκης 10/09/2019

Προορισμός-φετίχ, το Μεγάλο Μήλο δεν είναι μόνο η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, αλλά και αυτή που δεν σταματάει να εξελίσσεται, να αλλάζει και να αναπτύσσεται: αυτά είναι τα έξι νέα στέκια που πρέπει να τσεκάρετε σε μια to-do list για το επόμενο υπερατλαντικό ταξίδι.

banner

«Estiatorio Milos» @ Hudson Yards

Το έβδομο εστιατόριο του Κώστα Σπηλιάδη στον κόσμο και δεύτερο στη Νέα Υόρκη σερβίρει εκλεκτή ελληνική κουζίνα με κορυφαίες πρώτες ύλες από τη Μεσόγειο, δίνοντας έμφαση στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Υπερατού αποτελεί η εκθαμβωτική θέα στο Hudson Yards και στην εμβληματική κατασκευή του Vessel.

The Edge @ Hudson Yards

Στους 100 ορόφους πάνω από την πλατεία του Hudson Yards, το νέο observation deck της Νέας Υόρκης θα ανοίξει στις αρχές του 2020 και θα είναι το υψηλότερο του δυτικού ημισφαιρίου, με ήδη ανοιχτή τη λίστα αναμονής για τους πρώτους που θα πατήσουν στο γυάλινο δάπεδό του. Πάρτε... υπογλώσσιο και κάντε εγγραφή στο EdgeNY.com.

banner

The Oculus @ World Trade Center

Σχεδιασμένη από τον Σαντιάγκο Καλατράβα, ώστε κάθε 11η Σεπτεμβρίου να ευθυγραμμίζεται με την πορεία του ήλιου, η ανοιγόμενη οροφή του Oculus φέτος θα μείνει κλειστή λόγω βλάβης. Ωστόσο το εμπορικό κέντρο του πολυπρόσωπου κόμβου, που φιλοξενεί νέο pop up από την κορυφαία VR εταιρεία The Void, είναι πιο ζωντανό από ποτέ.

«TWA Hotel» @ JFK

Αν αναρωτιέστε πώς θα ήταν να ζείτε στην Αμερική των «Mad Men», μια βόλτα στους κοινόχρηστους χώρους του ολοκαίνουργιου «TWA Hotel», δίπλα στο αεροδρόμιο Κένεντι, θα σας λύσει την απορία. Παροπλισμένο από το 2005, το Flight Center της TWA αποτελεί το επίκεντρο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου-ύμνος στο ρετροφουτουρισμό.

Το νέο MoMA

Ολοκληρωτική μεταμόρφωση υπόσχεται το Museum of Modern Art, που έχει κλείσει τις πύλες του για ριζική αναδιαμόρφωση αλλά και για την προετοιμασία της νέας του πτέρυγας, συνολικού εμβαδού 15.000 τ.μ. Κατά 30% υπόσχεται ότι θα αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο ο εκθεσιακός του χώρος και ανυπομονούμε να δούμε με τι θα γεμίσει στο re-opening της 21ης Οκτωβρίου.

«The Times Square EDITION»

Κρυμμένο πίσω από τη μεγαλύτερη φωτεινή επιγραφή της Νέας Υόρκης, το νέο luxury boutique ξενοδοχείο της EDITION δεν προσφέρει μόνο μοναδική εμπειρία διαμονής, αλλά ίσως το καλύτερο spot για downtown cocktails, στην καταπράσινη, ultra-posh βεράντα του lobby bar του δεκάτου ορόφου με θέα στη διασημότερη πλατεία των ΗΠΑ.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης