Το Andros Trail Race ετοιμάζεται για την τέταρτη χρονιά του 23/07/2019

Στο τελευταίο στάδιο της αντίστροφης μέτρησης για την εκκίνησή του μπαίνει το Andros Trail Race 2019, που φέτος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, αφού σύντομα θα ανοίξουν οι εγγραφές συμμετοχής για τον αγώνα που, μέσα από τέσσερις διαδρομές σπάνιας ομορφιάς, συνδυάζει την Κυκλαδίτικη αύρα με την άγρια σαγήνη της ορεινής Άνδρου.

Με εκκίνηση το πλακόστρωτο δρομάκι της πλατείας του Όρμου, η πρώτη μέρα της διοργάνωσης ξεκινά με τον αγώνα ενός χιλιομέτρου για τους μικρούς αθλητές, ενώ την ίδια μέρα διοργανώνεται και ο Run&Hike – City Trail 5 χλμ., που συνδυάζει την πεζοπορία με το ορεινό τρέξιμο και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Τη δεύτερη μέρα, οι αθλητές θα τρέξουν στις δύο μεγαλύτερες διαδρομές του Andros Trail Race: τον αγώνα 10 χλμ. κατά μήκος μέρους της Πεζοπορικής Διαδρομής Andros Route 5, αλλά και τη μεγάλη αγωνιστική διαδρομή των 24 χλμ., σε ένα μαγευτικό, διαρκώς εναλλασσόμενο τοπίο ανάμεσα από παραδοσιακά μονοπάτια, τοπικούς οικισμούς, χωματόδρομο και άσφαλτο, που συνδυάζει τις τέσσερις πεζοπορικές διαδρομές Andros Rοutes 5, 1, 18 & 3.

Με τις τέσσερις αυτές διαδρομές του, που περνούν ανάμεσα από ιστορικά μνημεία και φυσικά τοπία εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σπάνιας ομορφιάς, όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου, τους Νερόμυλους στο φαράγγι των Διποταμάτων, το Andros Trail Race αποκαλύπτει τα στοιχεία που συνθέτουν την ξεχωριστή ταυτότητα του μοναδικού νησιού της Ευρώπης που κατέχει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Πεζοπορικού Δικτύου.

Με σταθερό στόχο να συνδυάζει την αθλητική δράση με την πολιτιστική εμπειρία το Andros Trail Race περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις, όπως ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Χώρας, επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή, εκθέσεις φωτογραφίας, βιντεοπροβολές και άλλα, ενώ φέτος ενσωματώνει φιλανθρωπικά και οικολογικά στοιχεία στις δράσεις του, τρέχοντας μαζί με τον «Σύλλογο Όραμα Ελπίδας» και καλώντας αθλητές και κατοίκους της Άνδρου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, για ασθενείς σε ανάγκη. Παράλληλα, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, όλα τα υλικά εστίασης των σταθμών τροφοδοσίας, αλλά και του κλασσικού PastaParty, θα είναι από βιοδιασπώμενα υλικά.

Αρωγός του του Andros Trail Race από την πρώτη χρονιά, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries θα συμμετέχει για άλλη μια φορά ως Μεγάλος Χορηγός, ενώ τη διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει φέτος η Κοινοπραξία Andros Trail Race με την Trekking Andros & Outdoor Activities και συνδιοργανωτές το Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το Andros Trail Race συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων Ορεινού Τρεξίματος Cyclades Trail Cup.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης