Μουσική, χορός και performance έρχονται στο Κάστρο της Μονεμβασιάς 22/07/2019

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται από τον Μεσογειακό οργανισμό Between the Seas, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακτίνας Σταθάκη, και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Κάστρο Μονεμβασίας. Από την 1η μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Roman Skadra από το χώρο του τσίρκου, ο Dave Boyd μαζί με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου από τον χώρο της μουσικής και οι Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila από το χώρο του θεάτρου δημιουργούν στο κάστρο της Μονεμβασιάς.

Οι δράσεις του προγράμματος σκοπό έχουν να προωθήσουν την ανταλλαγή και τη συνεργασία μεταξύ ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο των οποίων η δουλειά επικεντρώνεται στο χώρο της Μεσογείου. Έτσι, ο οργανισμός Between the Seas, επιθυμεί να δημιουργηθεί στο Κάστρο της Μονεμβασιάς ένας Μεσογειακός πόλος διαλόγου που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και θα ενισχύσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη σύγχρονη Μεσογειακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1 - 8 Σεπτεμβρίου: Roman Skadra (performance)
Σε συνεργασία με το φεστιβάλ Presente Futuro του Παλέρμο, το Between the Seas φιλοξενεί τον Σλοβάκο performer και καλλιτέχνη τσίρκου Roman Skadra ο οποίος θα δουλέψει πάνω σε ένα καινούριο σόλο performance. Στο πλαίσιο φιλοξενίας, ο Roman Skadra πραγματοποιεί ένα διήμερο δωρεάν σεμινάριο ζογκλέρ, ακροβατικών και περφόρμανς για ενήλικες.

8 - 15 Σεπτεμβρίου: Dave Boyd και Δημητρης Παπαγεωργίου (μουσική)
Ο Ιρλανδός Dave Boyd, μουσικός και συνθέτης με έδρα την Πορτογαλία και ο Έλληνας βιολονίστας και συνθέτης Δημήτρης Παπαγεωργίου με έδρα την Αγγλία, συναντιούνται στη Μονεμβάσια και δημιουργούν ένα μουσικό περφόρμανς που συνδυάζει ηχογραφημένα ηχοτοπία του κάστρου με ζωντανή μουσική. Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ.

15 - 22 Σεπτεμβρίου: Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila (θέατρο)
Οι τρεις καλλιτέχνες από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας ερευνούν τον μύθο της Αντιγόνης ιδωμένο υπό το πρίσμα των πολιτικών καταλοίπων σύγχρονων δικτατοριών ανά τον κόσμο. Έχοντας ήδη κάνει έρευνα και συνεργασίες στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Αυστραλία, η ομάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μ.μ.. Μετά τη Μονεμβάσια, οι καλλιτέχνες, Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila, θα φιλοξενηθούν από το Between the Seas και στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα.

Κάστρο Μονεμβασιάς | Ελεύθερη είσοδος | 1 - 22 Σεπτεμβρίου | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχετικοί Προορισμοί