Μια γιορτή λογοτεχνίας και ιστορίας στο Ιόνιο 22/07/2019

Από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος της λογοτεχνίας γιορτάζει στο «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ της Κέρκυρας», με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, στο οποίο η ιστορία, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, το κρίκετ και φυσικά η λογοτεχνία ενώνονται στην πόλη της Κέρκυρας, κάτω από τις τελευταίες αχτίδες του ηλίου.

banner

Σε μια προσπάθεια να μοιραστούν Άγγλοι και Κερκυραίοι πολίτες το κοινό πάθος τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό τρεις διαφορετικοί άνθρωποι ξεκίνησαν, το 2018, το φιλόδοξο πρότζεκτ. Ο Νίκος Λούβρος, γεννημένος στην Κέρκυρα, συνιδρυτής παλαιότερα του «Κρίκετ Κέρκυρας» και τώρα του «Λογοτεχνικού Φεστιβάλ» μαζί με τη σύζυγό του Άναμπελ ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Λονδίνο, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνά τη γενέτειρά του την Κέρκυρα, θεωρώντας το πρώτο σαν την ερωμένη του, μα το νησί του σαν τη μητέρα του. Αντίστοιχη σταθερή και βαθιά αγάπη για την Κέρκυρα τρέφει και ο συγγραφέας Άλεξ Πρέστον, βραβευμένος για τρία μυθιστορήματα ανάμεσά τους και το «Αγάπη και Πόλεμος» που επιλέχθηκε από τη ζώνη «Book at bedtime» του ραδιοφωνικού προγράμματος του BBC 4.

Τι θα δούμε στο φετινό «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κέρκυρας»

Με την έντονη παρουσία της διάσημης ομάδας κρίκετ –γνωστής ως AuthorsXI (Συγγραφείς ΧΙ)- που επιστρέφει στο νησί για μια ακόμα αναμέτρηση με τις τοπικές ομάδες, μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες κρίκετ, αλλά και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού. Τα βράδια ζωντανεύουν με ομιλίες του Sebastian Faulks, της Sofka Zinoviev, του Tom Holland για το νέο του βιβλίο «Εξουσία», της Elizabeth Speller, του Frances Edmonds, του PeterFrancopan, του Adam Nicolson και άλλων.

banner

Έτσι, αυτοί μαζί με τους τοπικούς λογοτέχνες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια σειρά ομιλιών, συζητήσεων, αναγνώσεων ποίησης, δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά κρασιά και παρακολουθώντας μουσικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, με χρονικό πλαίσιο αργά το απόγευμα, όπου ελπίζουν οι διοργανωτές ότι θα έχει πέσει η διαχωριστική γραμμή κοινού και λογοτεχνών.

Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κέρκυρας | 23 - 30 Σεπτεμβριου | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.