Οι «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» επιστρέφουν στο «Yiamas Gastro Bar» 18/07/2019

Για τέταρτη συνεχή χρονιά παρουσιάζονται στο Yiamas Gastro Bar, το εστιατόριο που μύησε την Καλαμάτα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, στο Elite City Resort στην παραλιακή λεωφόρο Ναυαρίνου, οι «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» με στόχο να αναδειχτούν περιοχές της Μεσσηνίας, τοπικοί παραγωγοί και επιχειρήσεις.

Στις φετινές «Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας», ο επί τέσσερα χρόνια chef του εστιατορίου, Δημήτρης Καρράς, υποδέχεται στην κουζίνα του, την καλεσμένη Μεσσήνια chef Γεωργία Κουτσούκου για τέσσερις γαστρονομικές συναντήσεις. Με το μενού της κάθε βραδιάς να περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα με άρωμα Μεσσηνίας -και την κράτηση να είναι απαραίτητη- οι βραδιές αποκτούν ενδιαφέρον με τη συνεργασία του εστιατορίου με δύο τοπικούς οινοπαραγωγούς, αλλά και δώδεκα συνεργαζόμενους τοπικούς παραγωγούς.

Ποια είναι η Μεσσήνια καλεσμένη chef Γεωργία Κουτσούκου

Γεννημένη στην Καλαμάτα με πατέρα ναυτικό και παππού κρεοπώλη στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας, μεγάλωσε στις «μυρωδιές» της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας. Αν και σπούδασε διερμηνεία και μετάφραση με ειδίκευση στις ξένες γλώσσες και στις διεθνείς σχέσεις, κατάφερε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή μέσα από τη στήλη της στο Bostanistas.gr, όπου οι συνταγές της συνοδεύονται από μοναδικές ιστορίες, αφού όπως και η ίδια αναφέρει «η κουζίνα είναι μνήμη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 19 Ιουλίου: Βραδιά με μενού οινογνωσίας και 4 ετικέτες από την Inomessiniaki Winnery και το Mati Fortuna.
Τετάρτη 31 Ιουλίου: Βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Ανατολικής Μεσσηνίας και  τη Μάνη.
Δευτέρα 19 Αυγούστου: Βραδιά με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών από την Οινοποιία Ψαρούλη.
Παρασκευή 30 Αυγούστου: Βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Δυτικής Μεσσηνίας, την Πυλία και Τριφυλία.

«Elite City Resort» | Ναυαρίνου 2, Καλαμάτα | Τηλέφωνο κρατήσεων: 2721022434