Ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο – Τσεσμέ 04/07/2019

Λίγο πιο κοντά στην Ευρώπη φέρνει την Τουρκία η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου - Τσεσμέ, με το παρθενικό δρομολόγιο που σημειώθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, σημειώνοντας την έναρξη μιας γραμμής με σημαντικό εμπορικό και ταξιδιωτικό αντίκτυπο. Προγραμματισμένο αρχικά για έναρξη στις 2 Ιουνίου, το δρομολόγιο εγκαινιάστηκε περίπου έναν μήνα μετά, λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, αναμένεται ωστόσο να απαλύνει την κυκλοφοριακή πυκνότητα στις συνοριακές πύλες των δύο χωρών, βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων.

Πόλη-θέρετρο με γοητευτικές παραλίες, εντυπωσιακές μαρίνες και παραδοσιακή αγορά που διατηρεί το γραφικό της χρώμα, το Τσεσμέ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς της Σμύρνης, ενώ χάρη στη καθημερινή ακτοπλοϊκή του σύνδεση με την κοντινή Χίο, αποτελεί παραδοσιακή πύλη εισόδου προς την τουρκική Ριβιέρα, με το κοσμοπολίτικο Αλατσάτι, πόλη-προσκύνημα για τους surfers, να απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα.

Με επιβατική ικανότητα και παροχές που περιλαμβάνουν καμπίνες, εστιατόριο, καφετερία, γυμναστήριο, παιδότοπο και καζίνο, το πλοίο θα μεταφέρει επίσης αυτοκίνητα, φορτηγά, αλλά και κοντέινερ, ενώ λόγω της μεγάλης χωρητικότητας και του ύψους του γκαράζ του, θα μπορεί να μεταφέρει επίσης τροχήλατα εμπορεύματα ειδικών διαστάσεων και θα διαθέτει και ελικοδρόμιο. Στόχος για την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή είναι να παραμείνει ενεργή όχι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά για όλη τη διάρκεια του έτους.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο www.aegeanseaways.com

Ιωσήφ Πρωϊμάκης