Το καινοτόμο Benaki Museum Pavilion φέρνει την τέχνη στον Αστέρα 24/06/2019

Από τα κορυφαία πωλητήρια μουσείων στην Ελλάδα, αυτό του Μουσείου Μπενάκη μας ξαφνιάζει ευχάριστα με μια ακόμη κίνηση ματ. Το νέο Benaki Museum Pavilion ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην καρδιά του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη, της πιο πολυσυζητημένης άφιξης των τελευταίων χρόνων στο χώρο της φιλοξενίας. Είναι σχεδιασμένο με το ίδιο όραμα που έχει και το Μουσείο Μπενάκη, να γεφυρώσει το παρελθόν με το μέλλον, σε ένα περιβάλλον μοντέρνου concept store όπου η ελληνική παράδοση και το ντιζάιν προβάλλονται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο.

Στο νέο Πωλητήριο μπορεί να βρει κανείς από διαχρονικά μουσειακά αντίγραφα, μέχρι διακοσμητικά αντικείμενα, καλλιτεχνικά κεραμικά και πολυτελή αξεσουάρ, αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Benaki Museum Pavilion, όπως: τσάντες σχεδιαστών,νεο- φολκ υφαντά ταγάρια, μαντήλια, πετσέτες θαλάσσης και, φυσικά, κοσμήματα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου.

Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να δει τα πιο εμβληματικά εκθέματα από τη συλλογή του Μουσείου να ζωντανεύουν μέσα στο Pavilion με τη βοήθεια μιας οθόνης αφής προηγμένης τεχνολογίας της Samsung, ενώ χάρη σε RFID (radio-frequency identification) βάσεις ανάγνωσης δεδομένων σύγχρονα αντικείμενα θα «αποκαλύπτουν» σε παρακείμενα tablets την έμπνευση ή τις δεξιότητες που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους.

Κουμπάρη 1, Αθήνα 106 74 | ωράριο: 10 πμ έως τις 10 μμ | τηλ. 210 3671034