Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Αθήνα-Ομάν 04/06/2019

Ο εθνικός μεταφορέας του Σουλτανάτου του Ομάν, Oman Air, συνδέει πλέον την Αθήνα με την πρωτεύουσα του Ομάν σε περίπου έξι ώρες, στοχεύοντας να ενώσει τις δύο χώρες με μία μόλις πτήση, αλλά και προσφέροντας συνδέσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουσκάτ, προς τους προορισμούς του μεταφορέα ανά τον κόσμο.

Η εναρκτήρια πτήση από την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, προς την Αθήνα, WY 193, αναχώρησε την 1η Ιουνίου με αεροσκάφος Boeing 737-800, με τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Σουλτανάτο του Ομάν, δρ. Ηλία Νικολακόπουλο να συνοδεύει την αντιπροσωπεία της Oman Air υπό την ηγεσία του ανώτερου αντιπροέδρου Διεθνών Πωλήσεων Laurent Recoura, για να γιορτάσουν τη νέα πτήση. Μετά την προσγείωση στην Αθήνα, η ομάδα έλαβε επίσημη υποδοχή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο Abdulaziz Al Raisi, Διευθύνων Σύμβουλος της Oman Air, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι και χαρούμενοι που προσθέτουμε την Αθήνα στο δίκτυό μας, με τη δεύτερη νέα διαδρομή που ξεκίνησε το 2019. Το Ομάν έχει ισχυρές διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και αυτή η νέα πτήση σίγουρα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων. Το εμπόριο μεταξύ Ομάν και Ελλάδας αυξάνεται και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να το διευκολύνουμε με την έναρξη των πτήσεων, μετατρέποντας το Ομάν σε έναν πολύ σημαντικό περιφερειακό κόμβο με υποδομή παγκόσμιας κλάσης.»

Ο κ. Laurent Recoura, αντιπρόεδρος Διεθνών Πωλήσεων στην Oman Air, δήλωσε: «Είμαστε σίγουροι ότι η νέα μας υπηρεσία θα καλύψει τη ζήτηση για επιχειρηματική και ψυχαγωγική κίνηση, επιτρέποντάς μας να προβάλουμε την όμορφη χώρα μας στους Έλληνες επισκέπτες. Η νέα μας υπηρεσία μεταξύ του Μουσκάτ και της Αθήνας είναι ο 54ος προορισμός της αεροπορικής εταιρείας και η δεύτερη διαδρομή που δρομολογήθηκε φέτος μετά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η κίνηση έρχεται ως μέρος του στόλου της Oman Air και του προγράμματος επέκτασης του δικτύου σε περίπου 60 προορισμούς έως το 2022.»