Η Lufthansa γιορτάζει 60 χρόνια στην Ελλάδα! 28/05/2019

 Deutsche Lufthansa © AG / CHD331-8-22
Deutsche Lufthansa © AG / CHD331-8-22

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa και η μοναδική αεροπορική εταιρεία 5 αστέρων στην Ευρώπη, γιόρτασε την 60ή επέτειό της στη χώρα μας με μια εορταστική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, παρουσία κορυφαίων δημοσιογράφων του ταξιδιωτικού και επιχειρηματικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης, η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε τα κυριότερα ορόσημα και τα σημαντικότερα επιτεύγματα των τελευταίων έξι δεκαετιών της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή αύξηση των πτήσεων. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Lufthansa μαζί με τις άλλες εταιρείες του ομίλου (SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings και Edelweiss) προσφέρουν 368 εβδομαδιαίες πτήσεις από τη χώρα μας.

Την εορταστική εκδήλωση άνοιξε η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αναφέροντας: «Γιορτάζουμε σήμερα μαζί με τη Lufthansa τη συμπλήρωση 60 χρόνων αεροπορικής σύνδεσης, γεγονός που αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά μας! Αυτό το καλοκαίρι, με 50 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από την Αθήνα, η Lufthansa εξακολουθεί να προσφέρει πολυάριθμες επιλογές ταξιδιού με το γνωστό και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της. Με την κοινή πορεία μας να συνεχίζεται, θα θέλαμε να ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά και κάθε επιτυχία!» και παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για τη συνέχιση της υποστήριξης των αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κύριος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας & Κύπρου του Ομίλου Lufthansa, δήλωσε ότι ο Όμιλος έχει διανύσει ένα μακρύ και σπουδαίο ταξίδι από την πρώτη πτήση της Lufthansa στην Ελλάδα. Από το 1959, η Lufthansa μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες από και προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό και συνδέοντας την Ελλάδα με τον κόσμο. Συνέχισε, αναφέροντας ότι το 2018, κατόρθωσαν να πετύχουν νέο ρεκόρ επιβατών, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες, πλούσιο δίκτυο, δέσμευση και αφοσίωση στην ελληνική αγορά, όντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παρέχουν την ίδια υψηλή ποιότητα υπηρεσιών για ακόμα 60 χρόνια.

«Ως ο μεγαλύτερος αεροπορικός Όμιλος στον κόσμο, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό, την καινοτομία και την παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών, είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες ανώτατου επιπέδου με ένα πλούσιο δίκτυο 318 προορισμών σε 102 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόσφατα παραγγείλαμε 40 νέα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Boeing 787-9 και Airbus A350, στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού του στόλου μας και της μείωσης των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου», πρόσθεσε ο κ. Peter Pullem, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου Lufthansa.