Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό 22/05/2019

Είναι γεγονός ότι η Κύπρος σε επίπεδο γαστρονομίας δεν ήταν ποτέ τουριστικός προορισμός αξιώσεων. Σε αντίθεση με την ξενοδοχειακή υποδομή που βρίσκεται σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, το καλό φαγητό είτε ενδοξενοδοχειακό είτε όχι δεν προσέφερε ποτέ ιδιαίτερες συγκινήσεις. Όπως όμως προκύπτει από μια μεγάλη έρευνα σχετική με το θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εικόνα έχει αρχίσει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό.

banner

Είχα την τύχη να βρεθώ πριν μερικές εβδομάδες στη Λεμεσό και να ζήσω εκ των έσω την ατμόσφαιρα δύο ξενοδοχείων τα οποία δικαίως θεωρείται ότι κατέχουν τα ποιοτικά σκήπτρα της ξενοδοχειακής υποδομής της Λεμεσού. Αναφέρομαι, όπως ίσως το φανταστήκατε στο εμβληματικό «Amathus Beach» και στο κατά μια έννοια «αδελφό» ξενοδοχείο «Four Seasons».

Στόχος μου δεν είναι να μιλήσω για την ατμόσφαιρα, το περιβάλλον και τα facilities που προτείνουν στον επισκέπτη τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Στην πρόσφατη επίσκεψη μου αυτό που με εντυπωσίασε και αποδεικνύει ότι η ποιοτική γεύση αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς στην Κύπρο, είναι ο αριθμός αλλά και η ενδιαφέρουσα πρόταση που κάνουν τα τέσσερα εστιατόρια των δύο ξενοδοχείων. Σε ότι αφορά τα «Amathus» το αφιερωμένο στο ψάρι «Λιμανάκι» στον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου σερβίρει εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινό πρόσημο (μοναδικό καρπάτσιο σαρδέλας) και διαχειρίζεται με μαεστρία τόσο το τηγάνι όσο και τη σχάρα. Κορυφαίο στο είδος του, ίσως το καλύτερο στη Κύπρο, είναι το «Grill Room» με εξαιρετικά κρέατα, πολύ καλές κοπές και άψογο ψήσιμο.

banner

Ακριβώς μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά το «Four Seasons» φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο της Κύπρου, το «Vivaldi», την κουζίνα του οποίου εποπτεύει ο βραβευμένος με ένα αστέρι Ανδρέας Μαυρομμάτης αλλά και ένα πολύ καλό Κινέζικο το «Four Seasons Oriental».

Για την ώρα δεν θα επεκταθώ με περισσότερες λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι η Λεμεσός εξελίσσεται σε ένα πολύ ενδιαφέροντα προορισμό. Παράλληλα η διαμόρφωση της Μαρίνας και του παλιού λιμανιού σε χώρο ψυχαγωγίας, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του κέντρου της πόλης, η ανάδειξη της παλιάς Λεμεσού και τα όσα άλλα προανέφερα, αποτελούν ένα καλό λόγο να επισκεφτείτε την Λεμεσό.

Διονύσης Κούκης

Σχετικοί Προορισμοί
banner
banner