The Hotelier | Για τον Πάνο Παλαιολόγο το alter ego ενός ξενοδόχου είναι ο θεατρικός παραγωγός 02/05/2019

Αν και είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους επιχειρηματίες του τουρισμού, και γενικότερα, στην Ελλάδα, και διεθνώς βραβευμένος και αναγνωρισμένος, ο ιδρυτής και πρόεδρος της HotelBrain Group δεν είναι ο κλασικός τεχνοκράτης αλλά ένας manager - καλλιτέχνης, άλλα ένας παραγωγός... ξενοδοχειακών παραστάσεων. Εξακολουθεί να αναζητά το ιδανικό σενάριο και τους συντελεστές ενός ξενοδοχείου αλλά και να αναζητά το προσωποποιημένο σέρβις που θα καταφέρει ακόμη να τον εκπλήξει.

Αυτό το σέρβις και την προσφορά μιας εμπειρίας που έκαναν τη HotelBrain να ξεχωρίζει ήδη από τα πρώτα ξενοδοχεία της στη Σαντορίνη και σε μεγάλο βαθμό παραμένει η καρδιά του DNA της μαζί με τους υψηλούς τζίρους και τις αυξημένες πληρότητες που καταφέρνει να πετυχαίνει για τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται. Τι μπορεί να ιντριγκάρει όμως πλέον τον πρόεδρο του μεγαλύτερου ομίλου διαχείρισης και εκμετάλλευσης ξενοδοχείων στην Ελλάδα, με 47 ξενοδοχεία υπό την εκμετάλλευσή του και άλλα 150 υπό τη διαχείρισή του;

Άρχισα να ασχολούμαι με τα ξενοδοχεία γιατί... Είναι η πιο συναρπαστική δουλειά στον κόσμο.

Αν δεν ήμουν ξενοδόχος θα ήμουν... Παραγωγός θεατρικών παραστάσεων. Ένα ξενοδοχείο είναι όπως μια θεατρική παράσταση. Για να δημιουργήσεις concept πρέπει να αποφασίσεις τι «έργο» θα ανεβάσεις, να επιλέξεις το «σενάριο» και να βρεις «ηθοποιούς» και «πρωταγωνιστή».

Η ξενοδοχειακός μου «μέντορας» είναι... Η Veronica Septer.

Ο dream-guest μου θα ήταν... O Ian Schrager που εμπνεύστηκε την έννοια του boutique ξενοδοχείου. Θα ήταν μια δυνατή πρόκληση.

 «Katikies»
«Katikies»

Αγαπημένος προορισμός στην Ελλάδα... Αγαπώ τη Σαντορίνη γιατί εκεί βρίσκονται τα πρώτα ξενοδοχεία που διαχειρίστηκα, εκεί ιδρύθηκε και η HotelBrain. Είναι ένα νησί που είχε, έχει και θα έχει ξεχωριστό χώρο στην καρδιά μου.

Ταξίδι-απωθημένο στο εξωτερικό... Είναι το ξενοδοχείο «La Mamounia» στο Μαρρακές που έχω στο πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα. Είναι ταξίδι-απωθημένο απλά γιατί είναι το επόμενο.

Ξενοδοχείο που ζηλεύω... Στο «Coco Palm Eco Resort» στις Μαλδίβες έχω συναντήσει την επιτομή αυτού που ονομάζουμε προσωποποιημένο σέρβις. Σου δίνει την δυνατότητα να φυτέψεις ένα δέντρο πάνω στο οποίο μπαίνει ένα ταμπελάκι με το όνομα σου και την ημερομηνία. Ενώ εσύ φεύγεις, αυτό μένει εκεί για πάντα, δημιουργώντας σου ένα συναισθηματικό δέσιμο. Αυτό είναι άξιο θαυμασμού και ζήλιας.

Η πιο αξέχαστη γευστική εμπειρία μου... Είμαι fan του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου. Κάποια από τα πιάτα του που έχω δοκιμάσει μου έχουν μείνει πραγματικά αξέχαστα. Είναι μοναδικός στο να δημιουργεί με προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας.

Η ταξιδιωτική τάση που με ιντριγκάρει περισσότερο αυτή τη στιγμή... Ο γαστρονομικός τουρισμός.

O ελληνικός τουρισμός θα απογειωνόταν αν... Συνειδητοποιούσαμε ότι αποτελεί το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Στο πρόσφατο παρελθόν ακούγονταν απόψεις για το ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τα σαλιγκάρια, τα φωτοβολταïκά, τις ιχθυοκαλλιέργειες κτλ. Τελικά διαπιστώνουμε ότι το μέλλον και το παρόν της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός -νομίζω ότι έχει ήδη αρχίσει να μας γίνεται συνειδητό.

Δέσποινα Ζευκιλή