Είσαι έτοιμος να φτιάξεις ντοματοχυμό πάνω στον κολλητό σου; Sponsored content 06/05/2019

Τα βήματα είναι απλά: Παίρνουμε το ημερολόγιο και βρίσκουμε την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου. 28 Αυγούστου το 2019. Μετά παίρνουμε την παρέα, φοράμε λευκά και «οπλιζόμαστε» με την καλύτερη διάθεση. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους ντόπιους, τους κατοίκους της Μπουνιόλ, της μικρής πόλης κοντά στη Βαλένθια, που κάθε χρόνο διοργανώνουν τη γιορτή της ντομάτας «Λα τοματίνα» (=η ντοματούλα) και από 9000 κατοίκους βρίσκονται παρέα με 40.000 επισκέπτες.

Η γιορτή ξεκίνησε το 1945, όταν χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους νεαρούς σε ένα καβγά και από τότε πέρασε πολλά στάδια και μάχες με την τοπική αστυνομία και τη δικτατορία του Φράνκο, μέχρι να γίνει το παγκοσμίου φήμης τουριστικό έθιμο. Η μεγαλύτερη νίκη, ήρθε το 1975, όταν η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Λουδοβίκου, την ενέταξε στο επίσημο πρόγραμμα, φροντίζοντας μάλιστα να διαθέσει με δικά της έξοδα τις ντομάτες στους συμμετέχοντες.

Μες στα χρόνια, η φήμη της «Λα τοματίνα» εκτοξεύθηκε κατακόρυφα, με τους διοργανωτές από το 2013 να βάζουν εισιτήριο 10 ευρώ για τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στη γιορτή, η οποία διαρκεί 1-2 ώρες περίπου συνολικά. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα φορτηγά του δήμου φέρνουν 120 τόνους από ντομάτες, οι οποίες δεν είναι τόσο καλής ποιότητας για να μπουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και να φαγωθούν, αλλά αντίθετα, καλλιεργούνται ειδικά για το σκοπό αυτό. Ο λόγος; Το κιτρικό οξύ που περιέχουν οι ντομάτες, βοηθάει στον καθαρισμό των δρόμων, οι οποίοι ξεπλένονται μετά με μάνικες και καθαρίζονται σε βάθος.

Τώρα μπορείς και εσύ να ταξιδέψεις στην Ισπανία και να ζήσεις από κοντά τη μοναδική εμπειρία της «Λα Τοματίνα», με τη winbank, που σε βοηθάει να πραγματοποιείς τους στόχους σου. Πώς; Με τη νέα winbank, οργανώνεις καλύτερα τα οικονομικά σου γιατί επιτέλους, ξέρεις τι ξοδεύεις και πού. Οι συναλλαγές σου κατηγοριοποιούνται αυτόματα, για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσα έχεις ξοδέψει σε κάθε κατηγορία δαπανών. Μάλιστα, αν θέλεις, μπορείς να ορίζεις ποσά που δεν θα ήθελες να υπερβείς έτσι ώστε να παρακολουθήσεις ακόμα καλύτερα τις δαπάνες σου. Και έτσι, μπορείς να βάζεις στόχους αποταμίευσης, να διαλέξεις πώς θα τους τροφοδοτείς, να τους παρακολουθείς και να τους πετυχαίνεις. Και όλα αυτά, είτε χρησιμοποιείς την υπηρεσία winbank web banking, είτε το winbank mobile app!

Τώρα η νέα winbank σε βοηθάει να πραγματοποιείς τους στόχους σου, για να πας και αυτό το ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν.