Μοιράσου τη σχέση σου με τη θάλασσα σε ένα πρωτότυπο εικαστικό project εν πλω 09/04/2019

Η ομάδα artspirators και η εικαστικός Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, διοργανώνουν ένα project με τίτλο: «Ιστορίες και η θέαση του “άλλου”», στο πλαίσιο των «Αρχαιολογικών Διαλόγων 2019» με θέμα ΘαλασσοΓεωγραφίες: Ρότες, Ροές, Δίκτυα. Για όλους η θάλασσα σημαίνει κάτι. Μπορεί να είναι απλώς ένα ταξίδι, μια διαδρομή προς την ψυχαγωγία στο πλαίσιο διακοπών, μπορεί όμως να είναι ο «τόπος» εργασίας, εμπορικών συναλλαγών ή να είναι ένας δρόμος προς την ξενιτιά. Σίγουρα πάντως δεν περνά απαρατήρητη και δημιουργεί μια ιστορία, μια ανάμνηση στον καθένα, την οποία καλείται κάποια στιγμή να διηγηθεί. Για την ομάδα artspirators και την εικαστικό Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, η θάλασσα του Παγασητικού κόλπου στο Βόλο είναι το δίκτυο για την κατάθεση της προσωπικής μνήμης και της ιστορίας του καθενός. Από τα βουνά και τα χωριά του Πηλίου μέχρι την παραλία, η θάλασσα σχετίζεται με ανθρώπους και με τα όσα φέρνουν, δημιουργώντας έτσι μια συλλογική μνήμη.

 Το Τρίκερι
Το Τρίκερι

Προκειμένου να καταγραφεί το βίωμα, η ανάμνηση και η συλλογική ιστορία λοιπόν, η ομάδα προσκαλεί σε ένα βιωματικό ταξίδι, το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη, αμφότερα εν πλω. Πρώτα υλοποιείται το ταξίδι από το Βόλο μέχρι το Παλαιό Τρίκερι (στάση και φαγητό εκεί) στις 1,4,5,11,12 Μαΐου, με ώρα αναχώρησης τις 9.30 το πρωί κι ώρα επιστροφής τις 7.00 το απόγευμα. Κόστος συμμετοχής: 30€

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όλοι οι συμμετέχοντες-επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μνήμες και υλικό ανθρώπων από διάφορα μέρη του Παγασητικού, αλλά και να μοιραστούν τις δικές τους, δίνοντας σημασία στη δική τους νοηματοδότηση της θάλασσας.

 Ο Παγασητικός από ψηλά
Ο Παγασητικός από ψηλά

Μετά το τέλος του ταξιδιού, το δεύτερο μέρος του project ολοκληρώνεται με οπτικοακουστική εγκατάσταση εν πλω σε δύο πλοία αγκυροβολημένα στην παραλία έξω από το κτήριο Παπαστράτου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα αποτελέσματα της εμπειρίας και της έρευνας από όλο αυτό το ταξίδι στις 31/5 και 1/6, ώρες 21.30-23.30.

«Ιστορίες και η θέαση του "άλλου"» | ομάδα artspirators | 1,4,5,11,12 Μαΐου 9.30 π.μ.-7.00 μ.μ. & 31/5- 1/6 9.30μ.μ.-11.30 μ.μ.| Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6932246076 και στο [email protected]