Wine and food pairing βραδιά στο «Daios» 15/03/2019

Μια ξεχωριστή βραδιά γνωριμίας με τους οίνους του Νέου Κόσμου (Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Νότιο Αφρική, Παναμάς) διοργανώνει το Daios Bar Restaurant σε συνεργασία με την εταιρεία Genius in Gastronomy στις 28 Μαρτίου. Το εστιατόριο του πολυτελούς boutique ξενοδοχείου πάνω στη λεωφόρο Νίκης παντρεύει τα νεοκοσμίτικα κρασιά με τις μοντέρνες γεύσεις προτείνοντας έξι ξεχωριστά πιάτα και έξι διαφορετικές ετικέτες που θα φέρουν λίγη από τη μαγεία των εξωτικών χωρών στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το αναλυτικό wine and food pairing μενού της βραδιάς:

Ceviche φαγκρί
Αρωματικό ξύδι Kalamansi, Φρέσκος Κόλιανδρος, Sumac και Αγουρέλαιο Χαλκιδικής
Metis Sauvignon Blanc, Klein Constantia, South Africa 2015

Καπνιστό χέλι
Πίκλα Κόκκινου Λάχανου, Σάλτσα Lemongrass
Ροές, Chardonnay, Οινότροπαι, Μεσσηνία 2017

Φρέσκο γεμιστό ζυμαρικό
Mε Τρία Τυριά, Σάλτσα Φυστικοβούτυρο, Λάδι Κόλιανδρου
Black Cottage Rosé, Pinot Noir, Two Rivers, Nέα Ζηλανδία 2017

Φιλέτο πάπιας sous-vide
Πουρές Γλυκοκολοκύθας, Σάλτσα από Αγριοκέρασα
Gnarly Dudes, Shiraz, Two Hands, Αυστραλία 2015

Φιλέτο μοσχάρι τατάκι
Πουρές Παστινάκι, Béarnaise με Λευκή Σοκολάτα Valrhona
Doña Silvina Reserva, Malbec, Bodegas Krontiras, Αργεντινή 2010

Ganache bitter σοκολάτας valrhona
Κρέμα Αβοκάντο και Μπανάνας, Σάλτσα Bitter Σοκολάτας
Transcontinental Rum Line, Μysterious Distillery Somewhere in Panama, Παναμάς

Ξεν. «Daios Luxury Living» | Λεωφ. Νίκης 59, Θεσσαλονίκη | Τιμή κατ'άτομο € 59 | Ώρα έναρξης 9 μ.μ. | Πληροφορίες/κρατήσεις στο 2311180005