The hotelier | Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου και η «γειωμένη» αυθεντική φιλοξενία 06/03/2019

Άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες και ιδιαίτερη αισθητική η ιδιοκτήτρια του «Ekies All Senses Resort» δεν έχει πετύχει τυχαία να φτιάξει ένα design hotel - προορισμός, ένα κράμα εμπειριών που δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο. Ανέκαθεν αγαπούσε τα ταξίδια, από τα οποία έχει συλλέξει και συνεχίζει να συλλέγει πολλές προσλαμβάνουσες, αλλά και τον χώρο της τέχνης και της δημιουργικότητας, στοιχεία που έχουν εμποτίσει το ξεχωριστό concept του resort της Χαλκιδικής που επένδυσε πρώτο στο προχωρημένο ντιζάιν αλλά και μια νέα, χαλαρή, μοντέρνα άποψη για τη γαστρονομία και τις γευστικές αλλά και τις «πράσινες» και εναλλακτικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ένα καλοκαιρινό ξενοδοχείο.

Μάλιστα φέτος το «Ekies All Senses Resort» θα υποδεχθεί στο δυναμικό του μια καινούρια πτέρυγα με 15 σουίτες, νεα διαμόρφωση στον χώρο της πισίνας με summer shop, juice bar, kids pool και πολλους χωρους ξεκουρασης. Επίσης ετοιμάζεται η Lost Villa, ένα ιδιαίτερο project που δουλεύεται πολύ καιρό. Με αφορμή τις νέες επιτυχίες του «Ekies All Senses Resort» (νικητής του German Design Award Special για το 2019, φιναλίστ στην κατηγορία Landscaping & Outdoor Spaces στα AHEAD Global Awards ανάμεσα σε κορυφαία διεθνή brands) της ζητήσαμε να μας μιλήσει για τον εαυτό της και τα ταξίδια της.

 © Μάρα Λαζαρίδου
© Μάρα Λαζαρίδου

Έγινα ξενοδόχος γιατί... Με έκανε η ζωή. Αλλά κυρίως οι γονείς μου που ρίσκαραν την κατάλληλη στιγμή…οι συγκυρίες λοιπόν.

Αν δεν ήμουν ξενοδόχος θα ήμουν... Μοδίστρα, αρχιτέκτονας, πιλότος, χημικός, διακοσμήτρια, φωτογράφος… κάπου θα είχα καταλήξει τελικά!

Ο ξενοδοχειακός μου «μέντορας» είναι... Ο Ian Schrager και η κυρία Φωτεινούλα.

Ο dream-guest μου θα ήταν... Ο Juergen Teller, για τις θαυμάσιες εικόνες που θα μας χάριζε...

«Ούτε που θέλω να σκέφτομαι την απογείωση (σ.σ. της τοπικής αγοράς)…ας μείνουμε ποιοτικοί, «γειωμένοι» με αληθινά αυθεντικές υπηρεσίες. Το προτιμώ.»

Αγαπημένος προορισμός στην Ελλάδα... Η παραλία Μυρσίνη στη Διάπορο, αρχή και τέλος του καλοκαιριού, γι αυτό το χρώμα και την υπέροχη ενέργεια που έχει. Η Αντίπαρος για όλο αυτό που συμβαίνει εκεί και τόσο λίγο το φωνάζει…για τις αγαπημένες αναμνήσεις.

Ταξίδι-απωθημένο στο εξωτερικό; Μεξικό...που θα γίνει κάποια στιγμή. Ένας Αργεντίνος καθηγητής μου στο Μόναχο, που θαύμαζα πολύ, μας είχε βάλει να ορκιστούμε ότι μια μέρα θα δούμε αυτόν τον τόπο. Νιώθω πως πρέπει να πάω και θα το κάνω.

 © Νίκος Κοντοσταυλάκης/Anima-Vision
© Νίκος Κοντοσταυλάκης/Anima-Vision

Ξενοδοχείο που ζηλεύω Είναι τόσα, μα τόσα πολλά, για την υπέροχη αρχιτεκτονική, το όμορφο τοπίο, τους πρωτοποριακούς ξενοδόχους, τα σούπερ website, τα καλοστημένα bar, τα interiors... Θαυμάζω πολλά, πάρα πολλά.

Η πιο αξέχαστη γευστική εμπειρία μου. Η σοκολάτα στη μέση της διαδρομής ενος παγόβουνου στην Παταγονία…εγώ που δεν συμπαθώ τα γλυκά. Η κολοκυθόπιτα της γιαγιάς μου. Τα γεμιστά της μαμάς μου. Η χωριάτικη του Παμπόρη (σ.σ. ο Δημήτρης Παμπόρης είναι ο σεφ στα βραβευμένα «Treehouse» και «Bubo» στο «Ekies»). Η μπουγιαμπέσα στο Βέλγιο.

Μη φύγεις από τη Χαλκιδική αν δεν δοκιμάσεις Να μείνεις ώρες σε μια έρημη παραλία με νερό και φρούτα, να δεις το φεγγάρι να ξεπροβάλλει απο τον Άθω, να κουφαθείς απο τα τζιτζίκια, να περάσεις ένα βράδυ σε ένα δενδρόσπιτο όπου θα τρως τα νοστιμότερα και θα πίνεις τα καλυτερα μαζί με τα τζιτζίκια (στο «Treehouse»). Mη φύγεις αν δεν χορτάσεις φύση και θάλασσα.

 © Δημήτρης Αντωνόπουλος
© Δημήτρης Αντωνόπουλος

Περιέγραψέ μας το ξενοδοχείο σου με τρία emoji 🦎, 🌳, 🍉

Η πιο instagram-ική γωνιά του ξενοδοχείου; H αιώρα.

Αν ήμουν concierge θα συμβούλευα τον επισκέπτη να μη χάσει... την απογευματινή βόλτα με το σκάφος, βουτιά στα γαλάζια νερά και κρασάκι.

Η ταξιδιωτική τάση που με ιντριγκάρει περισσότερο αυτή τη στιγμή. Sharing places, yoga retreats.

Η τοπική μου αγορά θα απογειωνόταν αν... Ούτε που θέλω να σκέφτομαι την απογείωση…ας μείνουμε ποιοτικοί, «γειωμένοι» με αληθινά αυθεντικές υπηρεσίες. Το προτιμώ.

Το πιο πρόσφατο ταξιδιωτικό post μου... Η Αμβέρσα #traveldiary

Αγαπημένα hashtag #Photography, #hotel stories, #travel diary

Δέσποινα Ζευκιλή