The hotelier | Τόνια Βασιλοπούλου: ξενοδόχος με δημιουργικό μυαλό αλλά και story teller! 27/02/2019

Αυθεντικά κοσμοπολίτισσα και γεννημένη ταξιδιώτισσα, η ιδιοκτήτρια του εμβληματικού αθηναϊκού ξενοδοχείου St. George Lycabettus και του Paradise Lifestyle Hotel στην Άνδρο δεν ασχολήθηκε τυχαία με τα ξενοδοχεία λόγω της οικογενειακής επιχείρησης αφού από μικρή αγαπάει να ταξιδεύει αλλά και να γράφει για τα ταξίδια της.

Κείμενά της από ιδιαίτερες εμπειρίες της ανά τον κόσμο έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν και στο Athinorama Travel και βρίσκονται συγκεντρωμένα στο blog της. Οπαδός του sustainable tourism όπως αποδεικνύει με την υιοθέτηση «πράσινων» πολιτικών στο ξενοδοχείο του Κολωνακίου αλλά και από το νέο της project, το οποίο συνδυάζει τις ξενοδοχειακές κρατήσεις με τη φιλανθρωπική δράση με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η Τόνια μοιράζεται μαζί μας ταξίδια, εμπειρίες και νέα σχέδια.

Έγινα ξενοδόχος διότι ήταν το πάθος μου από μικρή. Με ενθουσιάζουν η επαφή με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και η ελληνική φιλοξενία.

Αν δεν ήμουν ξενοδόχος, θα ήθελα να έχω μια γκαλερί τέχνης – κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία με τη SG Art Gallery εντός του ξενοδοχείου.

Ο ξενοδοχειακός μου μέντορας... Ο αδερφός μου Πάνος αλλά και οι Costes Brothers [σ.σ.: πρωτοπόροι επιχειρηματίες της εστίασης και των ξενοδοχείων, με design/lifestyle προφίλ, στο Παρίσι).

Οι dream guests μου... Η Μισέλ Ομπάμα για τη γοητεία και την εξυπνάδα της, ο Αλέν ντε Μποτόν για τη φιλοσοφία του, ο Δαλάι Λάμα για τις πεποιθήσεις του αλλά και η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, ο Αριστοτέλης και ο Γκάντι για τους ίδιους λόγους αντίστοιχα.

Αγαπημένος προορισμός στην Ελλάδα... Η Άνδρος, διότι μου θυμίζει τα ανέμελα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων.

Ταξίδι-απωθημένο στο εξωτερικό... Στην Αυστραλία, διότι είναι η μόνη ήπειρος που δεν έχω επισκεφθεί.

Ξενοδοχείο που ζηλεύω... Το «Νorth Ιsland Seychelles» για το «No menu, no venue, no time» concept του (μπορείς να φας όπου θες, όποτε θες, οτιδήποτε θέλεις), το «Aman Venice» για την αρχιτεκτονική του και το «Ηuvafen Fushi Maldives» για το underwater spa του.

 «Νorth Ιsland Seychelles»
«Νorth Ιsland Seychelles»

Η πιο αξέχαστη γευστική εμπειρία μου... Ένα γεύμα με την υπογραφή του Alain Ducasse στο «Plaza Athenee» στο Παρίσι.

Περίγραψέ μας το ξενοδοχείο σου με τρία emoji 🤩, 😍, 🔝

Η πιο instagram-ική γωνιά του ξενοδοχείου μου... Το vertigo pool club.

Η ταξιδιωτική τάση που με ιντριγκάρει περισσότερο αυτήν τη στιγμή... Το hoteldonor.com, το καινούργιο μου project με πάνω από 250 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Μέρος των εσόδων από τις κρατήσεις πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενώ παράλληλα υπάρχει εγγύηση καλύτερης τιμής.

Ο προορισμός Αθήνα θα απογειωνόταν αν είχε περισσότερα ετήσια φεστιβάλ-θεσμός.

Το πιο πρόσφατο ταξιδιωτικό post μου είναι από το «Saint James Hotel» στο Παρίσι. Μπορεί να διαβάσει κάποιος γι’ αυτό και για όλα όσα έχω επισκεφθεί στο hospitality blog μου.

Αγαπημένα hashtags #hotelingasusual #tillnexttime #athensgem.

Δέσποινα Ζευκιλή